Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 24. 17:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a két tatabányai hajléktalant meggyilkoló fiú anyja ellen

Vádat emeltek a két tatabányai hajléktalant meggyilkoló fiú anyja ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy asszony ellen.

Az MTI információi szerint a vádlott annak a 16 éves M. Apollónak az anyja, aki tavaly áprilisban egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint az asszony évekig megszegte szülői kötelezettségét, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták. Az anya azonban az orvosságokat nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza.

Az asszony az iskolás a nagyobb fiára bízta a kisebbet. Az idősebb fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, a gyereknek csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, a ruhákat maga mosta. A fiú műanyag szatyorban hordta iskolai felszereléseit, a nő szülői értekezletre, fogadóórára sem járt - közölte a főügyészség.

A vád szerint a 16 éves M. Apolló 2017 áprilisában a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy hajléktalant, akivel korábban összeszólalkozott. Megrugdosta és megtaposta a földre zuhanó férfit, aki emiatt a helyszínen meghalt. A fiú ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert nem akarta felébreszteni az anyját. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét a saját lábára húzta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után meghalt.

M. Apolló beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az ügy tárgyalásán elhangzott, hogy fiúnak rossz kapcsolata volt az anyjával, és nem sokkal a gyilkosságok előtt maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. A fiú azonban a tervezett ítélethirdetés előtti tárgyalási napon, múlt csütörtökön visszavonta vallomását, és azt állította, hogy a gyilkosságokat fenyegetés hatására követte el, illetve az egyik bűncselekmény elkövetésében társa is volt. A bíróság ezért elhalasztotta a döntést a fiú ügyében.

Címkék: tatabánya, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.