Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Április 15. 09:51, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Vádat emeltek a kétszer is gázömlést okozó győri férfi ellen

Vádat emeltek a kétszer is gázömlést okozó győri férfi ellen

Közveszélyokozás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 27 éves férfi ellen.

A férfi 2014-ben Győrben két házban is elvágta a gázvezetéket és kinyitotta a gázcsapot, ezzel gázömlést okozva. Az egyik ház berobbant, a férfi nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Takács Péter közölte: az első eset 2014 májusában, a vádlott 27. születésnapján történt. A társasházi lakásban a férfi elvágta a gáztűzhely gázcsövét és kinyitotta a gázcsapot. Az erős gázszagot érezve a szomszédok értesítették a hatóságokat. A lakásban tartózkodó vádlott a rendőröknek és a tűzoltóknak sem nyitott ajtót, azok végül betörték az ajtót, majd átszellőztették a lakást.

A vádlott október 7-én a saját családi házában idézett elő gázömlést a konyhai és a fürdőszobai gázcsövek elvágásával, valamint a gázcsap kinyitásával. A házban lévő gáz este kilenc óra körül berobbant, az épület megsemmisült. A robbanás következtében a ház közelében további hat ingatlan is megrongálódott, a kár mintegy 3,5 millió forint volt.
A vádirat tartalmaz egy harmadik cselekményt is: a férfi 2014 augusztusában egy szén-dioxid-patronos pisztollyal jelent meg volt barátnője szüleinek háza előtt. A vita során életveszélyesen megfenyegette a nő apját, majd ezt nyomatékosítva a pisztollyal háromszor a sértett lába előtti útfelületre lőtt.
A férfi szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?