Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 11. 07:33, szerda | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Vádat emeltek a soltvadkerti gyilkosok ellen

Vádat emeltek a soltvadkerti gyilkosok ellen

Vádemelési javaslattal zárta le rendőrség az egy évvel ezelőtti soltvadkerti gyilkosság ügyét. 2010-ben egy idős embert ölt meg egy fiatal testvérpár, a bizonyítékok elrejtésében az anyjuk segítette őket, mindannyian előzetesben vanna

2010. július 18-án ölt meg egy 69 éves idős embert egy soltvadkerti testvérpár. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított eljárást, közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, sajtószóvivő.

A tájékoztatás szerint a 24 és 20 éves fiatalok éjjel mentek be az egyedül élő férfi házába, előre eltervezték, hogy kifosztják. A férfi hallotta a zajt, fel is kelt, de a testvérek úgy megverték, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A testvérpár a lakásból ingóságokat, iratokat, és 103 ezer forintot vitt el, az áldozat kocsijával menekültek. A Volskwagen Golf értéke további 165 ezer forint volt. Az autóval a saját lakásukhoz hajtottak, ahol anyjukkal együtt elrejtették a lopott holmit. Az egyik testvér később kocsikázni indult, de a Soltvadkertről Bócsa felé vezető úton balesetet szenvedett, felborult a járművel. A helyszínre küldött rendőrjárőr a baleset közelében igazoltatta is a férfit, aki elmondta, hogy ő vezette a kocsit, amit Soltvadkertről loptak el.

A rendőrség az autó tulajdonosát keresve fedezte fel a gyilkosságot. Jelenleg a testvérpár és az anya is előzetes letartóztatásban van. Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az anya tudott a rablásról és a gyilkosságról is, ruhát, gumikesztyűt adott fiainak, és segített a bűnjelek eltüntetésében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kedden lezárta a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségnek, közölte a sajtószóvivő.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.