Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2015. Január 08. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Vádemelési javaslat az autóját vasúton hagyó ikrényi férfi ellen

Vádemelési javaslat az autóját vasúton hagyó ikrényi férfi ellen

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta annak a férfinek az ügyét, aki gépjárművét a vasúti sínpályán hátrahagyta, melynek egy vonat ütközött.A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2014. július 31-én 2 óra 24 perc körüli időben, az 1-es számú főút felől Ikrény irányába közlekedett Opel típusú személygépkocsijával. A 84125-ös úton haladva, a 0+830 kilométer szelvényében található közút-vasút szintbeli kereszteződésében relatív gyorshajtásának betudhatóan a nedves úttesten elvesztette irányítását járműve felett és az útátjáró „strail” lapján a sínkoronára csúszott át a Budapest felé haladó irányban.

A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott. A sofőr ekkor az autóból kiszállt és azt hátrahagyta. Pár perc múlva Hegyeshalom felől egy vasúi szerelvény érkezett, aminek mozdonya vészfékezve a járműnek ütközött, melyet maga előtt tolta 500 méteren keresztül.

A közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt.Az ütközés időpontjában a gépkocsivezető a helyszínről eltávozott, majd visszatért. A férfivel szemben alkoholfogyasztás gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások mintavételre előállították.

A Győri Rendőrkapitányság az 55 éves ikrényi lakos ellen vasút közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban a Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék: baleset, vádemelés, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 09:14, szombat | Helyi

Átadták a Gönyű – Vének közötti torkolati műtárgyat

Ünnepélyes szalagvágással és hajózással adták át a Győr-Gönyű kikötő szomszédságában megépített vízszint szabályozó kaput.

2022. Június 25. 08:26, szombat | Helyi

Fókuszban a munkaerőpiac

Megjelent az Erőforrás Térkép.

2022. Június 25. 07:15, szombat | Helyi

Nyáron fokozott figyelmet igényelnek a házi kedvencek

Fokozott figyelemre intenek az állatorvosok a nyári meleg miatt.

2022. Június 24. 09:15, péntek | Helyi

Hét héten át várja a tábor a fiatalokat

Hét héten keresztül napközis kajak-kenu tábor várja a fiataloknak hétfőtől az győri kajak-kenu telepen.