Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 08. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Police.hu

Vádemelési javaslat az autóját vasúton hagyó ikrényi férfi ellen

Vádemelési javaslat az autóját vasúton hagyó ikrényi férfi ellen

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta annak a férfinek az ügyét, aki gépjárművét a vasúti sínpályán hátrahagyta, melynek egy vonat ütközött.A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2014. július 31-én 2 óra 24 perc körüli időben, az 1-es számú főút felől Ikrény irányába közlekedett Opel típusú személygépkocsijával. A 84125-ös úton haladva, a 0+830 kilométer szelvényében található közút-vasút szintbeli kereszteződésében relatív gyorshajtásának betudhatóan a nedves úttesten elvesztette irányítását járműve felett és az útátjáró „strail” lapján a sínkoronára csúszott át a Budapest felé haladó irányban.

A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott. A sofőr ekkor az autóból kiszállt és azt hátrahagyta. Pár perc múlva Hegyeshalom felől egy vasúi szerelvény érkezett, aminek mozdonya vészfékezve a járműnek ütközött, melyet maga előtt tolta 500 méteren keresztül.

A közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt.Az ütközés időpontjában a gépkocsivezető a helyszínről eltávozott, majd visszatért. A férfivel szemben alkoholfogyasztás gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások mintavételre előállították.

A Győri Rendőrkapitányság az 55 éves ikrényi lakos ellen vasút közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban a Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék: baleset, vádemelés, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.