Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Július 03. 15:13, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Vádemelési javaslat egy késsel fenyegetőző veszprémi férfi ellen

Vádemelési javaslat egy késsel fenyegetőző veszprémi férfi ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a nyomozást annak a 32 éves veszprémi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint késsel fenyegetett meg egy nőt - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

A Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 28 éves helybeli férfi tett feljelentést március 26-án ismeretlen tettes ellen, aki februárban naponta legalább kétszer ismeretlen hívószámról mobiltelefonján megcsörgette. A férfi azért határozta el, hogy a rendőrséghez fordul segítségért, mert valaki - feltehetően telefonos zaklatója - kiszúrta gépkocsijának egyik gumiját.

Április 10-én a sértett lakásán megjelent egy ismeretlen férfi. A sértett édesanyja nyitott ajtót, beengedte a házba, majd az illető megragadta az 52 éves asszonyt és kést szorított a szegycsontjához. A sértett közölte, hogy férje a kertben tartózkodik, ekkor a férfi elengedte, és azzal hagyta el a házat, hogy nem az asszonyt akarta bántani - idézte fel a rendőrség a közleményében.

A tájékoztatás szerint az 52 éves asszony a támadójában felismerte fia barátnőjének korábbi párját. A férfit a veszprémi rendőrök rövid időn belül elfogtak, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. A Veszprémi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. A férfi bevallotta a zaklatás vétség elkövetését is. Tettét azzal indokolta, hogy nem tudta feldolgozni a barátnőjével való szakítását.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen személyi szabadság felfegyverkezve elkövetett megsértése bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett vádemelési javaslatot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Veszprémi Járási Ügyészségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 15. 07:15, csütörtök | Helyi

Kézilabda-szurkolók figyelem: Más időpontban lesz az ankét!

Egyeztetéseket követően a Győri Audi ETO KC új időpontban tartja meg idénynyitó szurkolói ankétját.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember