Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 04. 08:20, szerda | Bulvár
Forrás: Schiscom sajtóközlemény

Vadmacska vagy feleségnek való?

Vadmacska vagy feleségnek való?

Mi kell a férfiaknak? A kalandokat kínáló, titokzatos és fékezhetetlen amazon, vagy biztonságot nyújtó, nyugodt nő? Szexpartnert vagy inkább feleséget keresnek az interneten?

És egyáltalán, mennyire találkozunk valós személyiségekkel a netes társkereső oldalakon? A LogIn című magyar filmben Gáspár Kata a szexuális vágyat gerjesztő vadmacska típust, míg Parti Nóra a higgadt, feleségnek való nőt testesíti meg. De vajon mire vágyik a többség? A szexuálpszichológus válaszol.

Interneten ismerkedni nemrég még újdonság volt, ma már divat. A felület megkönnyítheti, hogy egymásra találjanak a társkeresők, de nem helyettesítheti a személyes találkozást – ez csak a kapcsolat nulladik lépése lehet. Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szerint nem kell félni a netes randiktól, de meg kell tanulni kezelni ezeket a portálokat.

„Egy kapcsolat elején mindenki azt az oldalát domborítja ki, amellyel jobb benyomást tehet. Ez így természetes. A különbség csak az, hogy míg a személyes találkák alkalmával a lepel hamar lehull, az internet adta lehetőségekkel ezt tovább tudjuk húzni. Ráadásul a virtuális világban sokkal hamarabb engedjük el magunkat, és a sokszor rejtett szexuális fantáziák is könnyebben felszínre kerülnek – állítja a szakember. – Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy óvakodnunk kellene az internetes ismerkedéstől, egyszerűen csak figyelnünk kell az árulkodó jelekre. Ha valaki elveszti a kapcsolatot a valósággal, könnyedén veszélyessé válhat. Ezért nagyon fontos az, hogy magabiztosan használjuk az internetes felületeket, felismerjük a különböző személyiségeket és lássuk saját magunkat is kívülről.”

Ez utóbbi egyébként is elengedhetetlen a párkapcsolatok kialakításához. A LogIn című új magyar filmben két élesen elkülöníthető női karakter tűnik fel: a vad, kiismerhetetlen amazon, aki érzelmeket nem, de kalandokat mindig biztosít, valóra váltva a férfiak minden álmát, valamint az érzelmes, de az internetes ismerkedés világában járatlan „feleségtípus”, aki biztos pont lehet az életben. Jóllehet nem adja magát könnyen, viszont hamar képes szerelembe esni. A két karakter a való életben és sokszor akár egy személyen belül is harcol egymással. A kérdés, hogy melyiket hagyjuk kibontakozni…

„Az elmúlt időben a női szerepek nagyon megváltoztak. Egy „igazi nő” manapság egyszerre impulzív és stabil, elérhetetlen és megfogható, vadmacska és anya. Sokan próbálják egyidejűleg betölteni ezeket a szerepeket, miközben igyekeznek megfelelni a társadalom által támasztott normáknak. is. Pedig ezen elvárások legtöbbje leginkább a nők fejében él, a férfiak korántsem ezt keresik. Hogy a vadmacska vagy a stabil feleségtípus jön be inkább, az mindenkinél egyedi döntés, fontos azonban, hogy a nő önazonos legyen, és megtalálja azt a szerepet, amelyben a legjobban érzi magát. Csak ekkor lesz képes ugyanis normális kapcsolatot kialakítani a virtuális és a valós életben egyaránt.” – fejtette ki véleményét Gyimesi Andrea.

Címkék: feleség, login, , vadmacska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.