Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2010. Január 08. 07:16, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Ketten tettek ajánlatot a Magyar Televíziónak az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részleges átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön az MTV. A licit pénteken indul, ezután a

Csütörtök délig lehetett ajánlatokat tenni a köztévének a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MTV Zrt. A televízió két ajánlatot kapott a határidőig. Ezek a televíziós társaságok vehetnek részt egy úgynevezett speciális liciten, pénteken. Hogy pontosan mely cégekről van szó, azt nem árulták el, az érintettek titoktartást kértek ugyanis.

Az úgynevezett vaklicit a legjobb ajánlattal indul pénteken. Ennek két részből kell állnia: egyrészt a felkínált összegből, másrészt abból, hogy hány meccset szeretnének közvetíteni. A vaklicit lényege, hogy az ajánlattevőket csak arról értesíti a közjegyző, hogy hányadik legjobb tét az övék. Ennek ismeretében aztán módosíthatnak az ajánlaton. A vaklicitnek akkor van vége, ha a megadott időn belül nem érkezik új ajánlat.

Ha a licit lezárul, az ajánlatokat a köztévé vezetősége az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé viszi. Ez legkorábban másfél hét múlva várható. A testület döntése után kezdődhetnek meg az egyeztetések a szerződésről, amit még a FIFA-nak és az EBU-nak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Televízió anyagi okokból korábban úgy döntött, hogy eladja az idei foci vb közvetítési jogát - de nem az összes meccsét. A tervek szerint a mérkőzések egy részét a köztévé sugározza majd. Döntésüket azzal indokolják, hogy erre az évre elveszítették eddigi összköltségvetésük 35 százalékát, illetve a szabadon felhasználható költségvetési forrásaik felét. Emiatt indoklásuk szerint jóval kevesebb pénz jut például a drágább műfajba tartozó sportközvetítésekre is.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Sport

Konferencia-liga - Egygólos hátrányból kell fordítania a Ferencvárosnak

A Ferencváros múlt héten elvesztette a Konferencia-ligában 12 mérkőzésen át tartó veretlenségét, így a hazai visszavágón egygólos hátrányból kell kiharcolnia a továbbjutást a görög Olimpiakosz ellen a nyolcaddöntőbe jutásért.

2024. Február 21. 13:37, szerda | Sport

Kalmár Zsolt: a hosszú távú karrierem szempontjából jó döntést hoztam

Kalmár Zsolt, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Fehérvár FC válogatott játékosa szerint a hosszú távú karrierje szempontjából jól döntött, hogy ismét megoperáltatta a térdét.

2024. Február 20. 14:58, kedd | Sport

Meddig lehet “szimulálni”? tótbalázzsal beszélgettünk a 2024-es tervekről

tótbalázs és a szerkesztő Hajóka gondolatai a 2024-es raliévaddal kapcsoltban…

2024. Február 20. 14:55, kedd | Sport

Olaszország után Spanyolország következik

Több előfutamon a TOP5-be való kerülésért versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series 3. fordulójában a Forza Racing színeiben, majd Spanyolország felé vette az irányt.