Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2010. Január 08. 07:16, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Ketten tettek ajánlatot a Magyar Televíziónak az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részleges átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön az MTV. A licit pénteken indul, ezután a

Csütörtök délig lehetett ajánlatokat tenni a köztévének a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MTV Zrt. A televízió két ajánlatot kapott a határidőig. Ezek a televíziós társaságok vehetnek részt egy úgynevezett speciális liciten, pénteken. Hogy pontosan mely cégekről van szó, azt nem árulták el, az érintettek titoktartást kértek ugyanis.

Az úgynevezett vaklicit a legjobb ajánlattal indul pénteken. Ennek két részből kell állnia: egyrészt a felkínált összegből, másrészt abból, hogy hány meccset szeretnének közvetíteni. A vaklicit lényege, hogy az ajánlattevőket csak arról értesíti a közjegyző, hogy hányadik legjobb tét az övék. Ennek ismeretében aztán módosíthatnak az ajánlaton. A vaklicitnek akkor van vége, ha a megadott időn belül nem érkezik új ajánlat.

Ha a licit lezárul, az ajánlatokat a köztévé vezetősége az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé viszi. Ez legkorábban másfél hét múlva várható. A testület döntése után kezdődhetnek meg az egyeztetések a szerződésről, amit még a FIFA-nak és az EBU-nak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Televízió anyagi okokból korábban úgy döntött, hogy eladja az idei foci vb közvetítési jogát - de nem az összes meccsét. A tervek szerint a mérkőzések egy részét a köztévé sugározza majd. Döntésüket azzal indokolják, hogy erre az évre elveszítették eddigi összköltségvetésük 35 százalékát, illetve a szabadon felhasználható költségvetési forrásaik felét. Emiatt indoklásuk szerint jóval kevesebb pénz jut például a drágább műfajba tartozó sportközvetítésekre is.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.