Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 08. 07:16, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Vaklicit: két tévé harcol a nyári vb-meccsekért

Ketten tettek ajánlatot a Magyar Televíziónak az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részleges átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön az MTV. A licit pénteken indul, ezután a

Csütörtök délig lehetett ajánlatokat tenni a köztévének a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak részbeni átvételére - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az MTV Zrt. A televízió két ajánlatot kapott a határidőig. Ezek a televíziós társaságok vehetnek részt egy úgynevezett speciális liciten, pénteken. Hogy pontosan mely cégekről van szó, azt nem árulták el, az érintettek titoktartást kértek ugyanis.

Az úgynevezett vaklicit a legjobb ajánlattal indul pénteken. Ennek két részből kell állnia: egyrészt a felkínált összegből, másrészt abból, hogy hány meccset szeretnének közvetíteni. A vaklicit lényege, hogy az ajánlattevőket csak arról értesíti a közjegyző, hogy hányadik legjobb tét az övék. Ennek ismeretében aztán módosíthatnak az ajánlaton. A vaklicitnek akkor van vége, ha a megadott időn belül nem érkezik új ajánlat.

Ha a licit lezárul, az ajánlatokat a köztévé vezetősége az MTV Közalapítvány kuratóriuma elé viszi. Ez legkorábban másfél hét múlva várható. A testület döntése után kezdődhetnek meg az egyeztetések a szerződésről, amit még a FIFA-nak és az EBU-nak is jóvá kell hagynia.

A Magyar Televízió anyagi okokból korábban úgy döntött, hogy eladja az idei foci vb közvetítési jogát - de nem az összes meccsét. A tervek szerint a mérkőzések egy részét a köztévé sugározza majd. Döntésüket azzal indokolják, hogy erre az évre elveszítették eddigi összköltségvetésük 35 százalékát, illetve a szabadon felhasználható költségvetési forrásaik felét. Emiatt indoklásuk szerint jóval kevesebb pénz jut például a drágább műfajba tartozó sportközvetítésekre is.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.