Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.

Extrém helyzeteket teremtett a hétfőn lezúduló eső Győrben és a megyében, harmincszor kérték az egységek segítségét pincékbe befolyt víz miatt, lehasadt ágak eltávolításához négy esetben riasztották a tűzoltókat.

A révfalui Adyvárosban tíz ingatlan udvarában állt a víz és autókat is kitoltak a tűzoltók, hogy ne keletkezzen bennük kár. A Gyepszél utcában egy autó elakadt és csak a tűzoltók segítségével tudott továbbhaladni. Ivánban az egyik ház lakhatatlanná vált, az öt lakó rokonokhoz költözött.

A káresetek felszámolásánál az abdai, a börcsi, a beledi, a csornai, az osli, és az iváni önkéntes tűzoltók segítették a hivatásosok munkáját.

A Facebookon egymást érték az özönvízről szóló képek és videók, Győrbe különösen drámai volt a helyzet a Puskás Tivadar és Ipar út környékén. Egy hölgy hét darab rendszámtáblát gyűjtött össze és posztolt róla az egyik Facebook-csoportban. Lökhárítók, kerékdobok úsztak a vízben, amelyek jó eséllyel úgy váltak le, hogy gazdájuk a víz alatt nem látszó csatornalyukba hajtott. Ilyenkor egyet tehetünk, nagyon óvatosan kell haladni, mert bármi lehet a előttünk, amiről sejtelmünk sincs.

A győri „tenger” képét Burkus Zoltán készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.