Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2010. Október 15. 07:33, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Válogatott kínzásokat végeztek cellatársukon, majd megölték

Válogatott kínzásokat végeztek cellatársukon, majd megölték

Jogerős ítéletet hirdetett a cellatársukat felakasztó fiatalkorúak ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. Az aljas indokból elkövetett emberölésért és szemérem elleni erőszakért elítélt négy vádlott bűncselekményét különös kegyetl

Tökölön 2007. október 12-én került a 16 éves későbbi áldozat abba a cellába, ahol válogatott gyötrés és többrendbeli szemérem elleni erőszak után cellatársai felakasztották. Az akkor még fiatalkorú elkövetők először különféle fajtalankodásokra kényszerítették újdonsült zárkatársukat, később kétszer is felakasztották a szerencsétlen fiút. Első alkalommal még idejében levágták, de másodszorra már hagyták megfulladni.

A Pest Megyei Bíróság az elkövetőket első fokon 8, 13, 14, illetve 20 évi fegyházra ítélte halmazati büntetésként. A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a történteket különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek is minősítette, a másodrendű vádlott büntetését 13-ról 11 évre enyhítette, mert feltáró vallomásával segítette az igazságszolgáltatást, a negyedrendű vádlott büntetését viszont 8 évről 10-re súlyosították a különös kegyetlenség miatt.

A jogerős ítélet szóbeli indoklásakor Czine Ágnes bíró kiemelte: a vádlottak a megalázott és megfélemlített áldozatot 4-5 órán át kínozták, és jónéhányszor fajtalankodásra is kényszerítették. A bírónő hangsúlyozta, az akasztást rendkívüli kegyetlenséggel és megalázó módon hajtották végre. Súlyosító körülményként vette figyelembe az ítélőtábla, hogy többszörösen büntetett előéletű visszaesők voltak az elkövetők, akik ráadásul minden különösebb ok nélkül ölték meg cellatársukat.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.