Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. December 22. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Válságadó: 151 milliárdot fizettek be

Válságadó: 151 milliárdot fizettek be

Eddig már 151 milliárd forint folyt be a válságadóból, azaz a távközlési- és az energiaszektortól, illetve a kereskedelmi láncok szereplőitől – tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisz

A hétfői teljesítési határidőig csaknem 161 milliárd forintnyi kötelezettséget vallottak be a távközlési- és az energiaszektor, illetve a kereskedelmi láncok szereplői és eddig már 151 milliárd forint be is folyt. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a bevallási adatok és a pénzforgalmi információk alapján a korábban megfogalmazott bevételi elvárás várhatóan teljesülni fog.

Az érintett szektoroknak az adóévet követő év 150. napjáig kell majd elkészíteniük a teljes fizetendő „válságadóról” szóló bevallásukat, ekkor lesz esedékes a tényleges adó megfizetése, illetve az elszámolás a most megfizetett adóelőleggel.

A tárca szerint a válságadóval az érintettek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországnak lehetősége nyíljon a költségvetés helyzetének stabilizálására, az adósságszint csökkentésének megkezdésére és így az itthon beruházók számára a stabil gazdasági háttér megteremtésére. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül