Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Október 20. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Válságadó: nem hárítják a lakosságra

Válságadó: nem hárítják a lakosságra

Nem emelkedik a benzin ára és az energiadíjak sem a válságadó miatt – ezt ígérik a befizetésre kötelezett szektor cégei. A Gazdasági Versenyhivatal elnöke sem számít arra, hogy a vállalatok a lakosságra hárítanák az adót.

Nem hárítja át a válságadót ügyfeleire az E.ON – mondta el Kutas István. A cég szóvivője hozzátette: tavaly 19 milliárd forintot adózott a cég Magyarországon, a válságadóval viszont idén 15 milliárddal többet fizetnek majd az államkasszába. Kutas kiemelte: az új adóteher a lakossági fogyasztókat azért sem érintheti, mert ármoratórium van érvényben a lakossági gáz- és árampiacon is. – A fejlesztéseket is menetrend szerint fogjuk végrehajtani – tette hozzá a szóvivő.

A üzemanyagok ára sem emelkedik, a beruházási kiadások egy részét viszont visszafogja a Mol a válságadó miatt. A vállalat elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a parlamentben hétfőn megszavazott különadó 15-20 milliárd forintjába kerül az olajtársaságnak. Hernádi Zsolt ugyanakkor figyelmeztetett: a kormánynak nagyon gyorsan hozzá kell kezdenie a kiadási szerkezet átalakításának. Ha ugyanis újabb, hasonló adókat vetne ki a kabinet, azzal elveszítené hitelességét, a befektetők pedig elvihetik a pénzüket az országból.

A Gazdasági Versenyhivatal elnöke szerint az idén befizetett válságadót a vállatok valószínűleg a tulajdonosoktól kérik el, jövőre pedig inkább a fejlesztések visszafogásával pótolják a kieső bevételt. Nagy Zoltán, állítása szerint azért számol így, mert a kereskedelem esetében a szűk kereslet, a távközlési szektorban pedig a piaci árverseny miatt nem volna ésszerű, hogy a terhek nagy részét a lakosságra hárítsák a cégek.

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.