Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Augusztus 29. 09:16, kedd | Helyi

Változások lesznek a napelemes rendszereknél

Változások lesznek a napelemes rendszereknél

Több fontos változásra is számítani lehet a napelemes rendszereknél. Ezekről Lantos Csaba energiaügyi miniszter számolt be egy YouTube-ra feltöltött rövid videóban.

Az egyik pozitív változás, hogy szeptemberben a kormány közzéteszi, hogy hol lehet újra napelemeket telepíteni a háztetőkre Magyarországon – jelentette be a miniszter. Elmondta, hogy érvényben volt egy korlátozás, mert nagyon gyorsan növekedett a napelempark Magyarországon, és úgy tűnt, hogy a hálózat nem mindenhol képes ezzel lépést tartani, viszont azóta sok fejlesztés megtörtént.

A videóban szó van arról is, hogy a korábban feltelepített napelemes rendszerek esetében a feltelepítésről számított tíz évig nem éves, hanem havi szaldóelszámolás lesz, aki viszont újonnan telepít napelemes rendszer annak bruttó elszámolása lesz január 1-től.

Címkék: Magyarország, napelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 09:14, hétfő | Helyi

Állattartók, figyelem: így előzhető meg a sertéspestis

Hazánkban már tíz vármegyében kimutatták az afrikai sertéspestist. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól kértünk tájékoztatást a betegségről, mely Magyarországon kizárólag vaddisznóban van jelen.

2024. Február 26. 08:14, hétfő | Helyi

Már a tabella élén a győri jégkorongozók

A tabella élére állt az Uni Győri ETO HC Andersen Ligás jégkorong csapata, miután legutóbb 8-4 arányban legyőzte a DAC csapatát.

2024. Február 26. 07:13, hétfő | Helyi

Robotika teremben is tanulhatnak a diákok

Csaknem 3 milliárd forintból korszerűsítették a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Technikumot.

2024. Február 25. 15:48, vasárnap | Helyi

A Győr hazai sikere

A SERCO UNI Győr hazai pályán tíz ponttal kerekedett az NKA Universitas Pécs fölé a női kosárlabda NB I első szombati mérkőzésén.