Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2012. Január 15. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Változást hozott 2012

Változást hozott 2012

Minimálbér és garantált bérminimum emelés, elvárt keresetemelés - csak néhány a tavaly év végén elfogadott változás közül, amelyeket már elsejétől alkalmazni kell.

2012. január 1-től a minimálbér összege 93 ezer forintra emelkedett, a garantált bérminimum pedig 108 ezer forintra.

Módosult az ÁFA visszaigénylés szabálya is, és néhány passzus érintette a Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP kártya) és a várhatóan februártól kapható Erzsébet utalványt is. A Deloitte tanácsadó cég adópartnere, Veszprémi István a Gazdasági Rádiónak azt mondta, szerinte a SZÉP kártyát érintő legfontosabb változás, hogy szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatás nélkül is lehet vendéglátásra, vagy szabadidős tevékenységre használni a kártyát.

A Széchenyi Pihenő Kártya január 1-jétől vendéglátásra és szabadidős szolgáltatásra szálláshely igénybevétele nélkül, önállóan is használható. A munkavállalónak pontosan meg kell határoznia, hogy az egyes alszámlákra mennyi összeget szán. Ennek megfelelően a munkáltató dolgozónként a három alszámlának megfelelően három összeget közöl a kártyát kibocsátó intézménnyel, ugyanakkor a pénzügyi utalás történhet akár egy tételben is.A SZÉP Kártya alszámláira vásárolt elektronikus utalványok később az alszámlák között nem mozgathatók, azonban szálláshellyel kapcsolatos kiadásokat mindhárom alszámláról lehet finanszírozni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.

2024. Március 01. 08:23, péntek | Belföld

Lázár János: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre a közlekedésben az új tarifarendszerrel

Új időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá