Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 24. 07:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Változatlan áron: Győrben zavartalan lehet az ünnepek alatt a távhőszolgáltatás

Változatlan áron: Győrben zavartalan lehet az ünnepek alatt a távhőszolgáltatás

A győri önkormányzat az Emfesz Kft-vel szerződéses jogviszonyban álló DunaCent Kft-n keresztül vásárolja a távfűtéshez szükséges gázt. Az önkormányzat illetékesei a mai napon telefonon egyeztettek a gázkereskedelmi cég ügyvezetőjév

Arra a közlésre, hogy az Emfesz ügyvezetője elmondta: nincs csődben a cég, de ha nem kap kormányzati segítséget, 300 ezer fogyasztó nyolc százalékkal drágábban kapja a gázt, Somogyi Tivadar alpolgármester úgy fogalmazott: a jelenlegi távhőárat igyekeznek megőrizni Győrben, amely egyébként az országban a legolcsóbb.

Somogyi Tivadar alpolgármester, Győr, Fidesz-KDNP: "A munkatársaim felhívták ezt a gázszolgáltató céget, akivel nekünk hosszú távú szerződésünk van, és ők biztosították, hogy az ünnepek alatt, de nemcsak az ünnepek alatt, de hosszabb távon egyértelmű a távhőszolgáltató vállalatoknak a gázellátása. Itt hadd mondjam el, hogy Győrben a megyei jogú városok közül az országban a legalacsonyabb a távhőellátás ára, éppen annak köszönhető, hogy olyan gázszolgáltatókkal kötünk megegyezést, általában 3 vagy 6 hónapra, akikkel egy nagyon jó árat tudunk kialakítani, illetve biztosítani tudják a folyamatos gázszolgáltatást. Én úgy gondolom, hogy ezt a távhőárat hosszabb távon meg fogjuk tudni őrizni, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a gáznak az ára, vagy esetleg a forint tovább gyengül."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.