Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 02. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Változékony marad az időjárás a hétvégén

Változékony marad az időjárás a hétvégén

Változékony marad az időjárás a hétvégén is: pénteken az ország déli és keleti részében várható eső, zápor, mígg máshol szakadozott lesz a felhőzet, szombaton és vasárnap pedig gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén napsütésre lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 27 fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a déli és keleti országrészben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és itt várható eső, zápor. A legtöbb csapadék a keleti határ mentén valószínű, nyugat felé haladva csökken a csapadék esélye. Másutt szakadozott lesz a felhőzet, és csapadék sem valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén többórás napsütésre lehet számítani, de a keleti, északkeleti megyékben néhol előfordulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban pára-, és ködfoltok képződhetnek. A Dunántúlon többfelé megélénkül, a Fertőnél átmenetileg megerősödhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 26 fok között várható.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű, de erősebben felhős körzetek, időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, elvétve zivatar. Hajnalban helyenként pára-, köd, rétegfelhőzet is képződhet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között alakul.

Fotó: Pixabay

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni