Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Szeptember 09. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő a hétvégére

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő a hétvégére

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő a hétvégére és a hőmérséklet is viszaesik, szombaton 21 és 26 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken az ország legnagyobb részén többórás napsütés várható, a kora délutáni órákban legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet és ott is kisüt a nap, majd estétől újra megnövekszik a felhőzet. Napközben elsősorban az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, este pedig egy újabb csapadékrendszer érkezik. Az északnyugati szelet néhol élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a legtovább erősen felhős keleti, északkeleti tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Szombaton reggel közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több órára is kisüthet a nap. A legtovább északkeleten maradhat felhős az ég. Éjjel, reggel még több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar, de a nap második felében egyre kisebb körzetekben hullhat csapadék. Hajnalban azonban megjelenhetnek a pára- és ködfoltok. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, de a legtovább felhős, csapadékos északkeleti tájakon 20 fok alatt is maradhat.

Vasárnap hajnalban a szélcsendes helyeken pára, foltokban köd képződhet. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, ugyanakkor főleg északkeleten erősen felhős körzetek is lehetnek. Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar, inkább az ország északkeleti, keleti harmadán. Az északnyugati szelet több helyütt erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 7 és 15, a maximum 19 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest