Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Június 04. 14:34, péntek | Belföld
Forrás: MÁVINFORM

Változott a vasúti közlekedési helyzet

Változott a vasúti közlekedési helyzet

A Budapest-Pécs vonalon, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek. A Dombóvár-K

A Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Nyékládháza és Miskolc között, csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A szerelvények 5-10 perc késéssel tudnak közlekedni.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.
A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj állomást elöntötte az ár. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között 9 óra 10 perctől vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le.

Putnok-Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán menetrend szerinti járatai viszik az utasokat. A menetrend szerinti Volán járatokon elfogadja a havi, félhavi, a 30 napos bérleteket és a vasúti arcképes igazolványokat.

Somoskőújfalu-Filakovo (Szlovákia) között a kishatár forgalom szünetel. A Szlovák vasúttársaság vonatpótló autóbuszt közlekedtet.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között az Ipoly folyó áradása miatt az utasokat vonatpótló buszok szállítják.
Hatvan-Somoskőújfalu vonalon Hatvan és Pásztó között már nem kell vonatpótló autóbuszra szállni. A vonatok a teljes vonalon közlekednek.

Budapest. 2010. június 04.

Kommunikációs Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.