Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 06. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Vanitatis meae- Németh Alexandra Georgina önálló tárlata

Vanitatis meae- Németh Alexandra Georgina önálló tárlata

„Anyag nem vész el” – akár ez is lehetne a mottója Németh Alexandra Georgina „Vanitatis meae” című kiállításának.

A 2000 óta alkotó fiatal győri képzőművész munkáinak témáját általában a mindennapi élet legpuritánabb dolgaiból meríti („Talált tárgyak” című grafikai sorozat, „Az én hiúságom” című komplex installáció), amelyekben már az előző korok nagy mesterei is kiváló eszközre leltek gondolatviláguk változatos képi megjelenítéséhez.

Jelen kiállítás egy nagy körforgás. A téma nem a szinte már közhellyé vált élet kezdete és vége; a tárlat a teljességet az egyszer elinduló, majd önmagát ciklikusan a végtelenségig ismétlő, szerves folyamatként mutatja be.

A sokszorosított grafika segítségével igyekszik közvetíteni a tárlat társgondolatát, a memento morit; ábrázolásmódja a vanitas csendéletekkel is rokonságot mutat. A falakon tárgyak, élő szervezetek, állatok, növények, s középen maga az alkotó: a tengely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?