Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2017. December 22. 16:56, péntek | Belföld

Váratlanul elhunyt egy fiatal újságíró

Váratlanul elhunyt egy fiatal újságíró

Nemes András újságíró, blogger, filmkritikus 36 éves volt.

"András egy fazon, egy arc, egy karakter volt. Ezt az is tudta, aki akár csak felületesen ismerte, sőt ez volt legelső benyomása róla. Karizmatikus, intelligens, lehengerlő személyiség volt, aki pusztán a kisugárzásával és a humorával azonnal bármilyen társaság középpontjává tudott válni."

– olvasható a 444-en közétett nekrológban.

Azt írják, Nemes Andrásra gondolva önmagukban jelentéktelennek tűnő, visszatekintve mégis értékes pillanatok jutnak az eszükbe.

"Filmek és könyvek iránti, sosem csituló szenvedélye, találó viccei, az, ahogyan könnyen meglelte másokkal a közös hangot. Pontos, nagyfokú érzékenységről tanúskodó megállapításai, az önkritikus megjegyzéseiben megvillanó kíméletlen humora, és mindezek mögött mint vékony hegedűhúron táncoló vonó hangja, a folyamatosan vibráló emberi fájdalma."

A fiatal író számos területen alkotott: rajzolt, festett, színészkedett, írt verset és prózát – Entropláza című novelláskötete 2007-ben jelent meg –, valamint cikkeket a Geekzre és a Filmvilág blogjára.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: blikk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.