Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2017. Június 22. 09:37, csütörtök | Külföld
Forrás: hirado.hu

Váratlanul érte a briteket a hőség - Mintásan sült rájuk a fürdőruha

Váratlanul érte a briteket a hőség - Mintásan sült rájuk a fürdőruha

És nem csak a keresztpántos bikiniről van szó, egyeseknek egészen különleges ideiglenes lenyomatokkal kell megbarátkozniuk.

Szokatlan júniusi kánikula tombol szerte a világon, Nyugat-Európában a legmagasabb nappali hőmérséklet többfelé 30-35 fok, sőt Spanyolország déli vidékén 40-42 fokot is mérnek.

Eközben a tengerentúlon, az Egyesült Államok déli és délnyugati államaiban már-már elviselhetetlen a hőség, Kalifornia egyes vidékein 53 Celsius-fokot mérnek. Nagy- Britanniában is hasonló hőhullám söpör végig, a héten folyamatosan 30 fok fölé kúsztak a higanyszálak, a hófehér bőrű britek pedig azonnal előkeresték a napágyaikat, hogy pótolják a D-vitamint.

Sokan azonban felkészületlenül feküdtek ki a tűző napra, így aztán a közösségi médiában igen hamar megjelentek a különböző égési sérültek. Elindult a versengés a legcikibb mintában leégők között.

Van, aki az idén kifejezetten trendi, kereszt pántos fürdőruhája miatt lett rácsmintás, van, akire gyakorlatilag rásült a szandál, de a sapka, napszemüveg, és ékszerek lenyomata is ideiglenes tetoválásként hat némelyik balszerencsésen. Talán a legnagyobb kedvenc annak a lánynak a fotója, melyen jól látszik, hogy kedvese az ő combján pihentette tenyerét, amíg napoztak. A szerelem ugyebár…

Mindeközben hazánkban is fagyi olvasztó hőség van, a legújabb számítások szerint a folytatásban is meleg időre készülhetünk, bőven 30 fok feletti maximumokkal. Tehát tovább folytatódik a hőhullám, hétvégére ismét 35-36 fokos kánikula lehet. Senki se legyen olyan figyelmetlen, hogy elfelejti a naptejet, különben olyan ropogósra sülhetnek, mint az angolok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 08:00, kedd | Külföld

Szlovák gázszállító: az Ukrajnán át érkező gáz alternatívái jelentős drágulást hoznának

Rendkívül fontos az Ukrajnán át érkező gáztranzit fenntartása, mert bár vannak alternatív megoldások, ezek használata a fogyasztói árak jelentős drágulásával járna

2024. Augusztus 06. 07:55, kedd | Külföld

Jelentős mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Jelentős csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.

2024. Augusztus 05. 07:51, hétfő | Külföld

Ukrán elnök: megérkeztek az első F-16-osok

Volodimir Zeleszkij ukrán elnök megerősítette vasárnap, hogy megérkeztek az első F-16-os vadászgépek Ukrajnába.

2024. Augusztus 05. 07:49, hétfő | Külföld

Palesztinbarát feliratot festettek Anne Frank szobrára Amszterdamban

Amszterdamban vörös festékkel \"Szabad Gáza\" feliratot festettek Anne Frank szobrának talapzatára, a város déli részén található Merwedeplein nevű negyedében található szobrot ebben a hónapban másodszor rongálták meg