Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2010. Január 11. 13:35, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Várhatóan átmegy az új közteher

Várhatóan átmegy az új közteher

Ma kezdi tárgyalni a vagyonadóval kapcsolatos beadványokat az Alkotmánybíróság. Paczolay Péter elnök korábban azt ígérte, hogy az első adóbevallás dátumáig, vagyis február 25-éig döntést hoznak az ügyben.

Korábbi lapértesülések szerint egyébként várhatóan átmegy az új közteher, mert a bírák döntő többsége alkotmányosnak tartja a vagyonadót.

Kolláth György alkotmányjogász szerint ugyanakkor sérti a jogbiztonság elvét, hogy nem egyértelmű a forgalmi érték kiszámítása.

Az APEH honlapján már működő vagyonadó-kalkulátor szerint egyébként akár 50 százalékos különbség is lehet egy-egy ingatlan becsült értékében. Aki használja a kalkulátort, annak adatait 6 évig nyilvántartja az adóhatóság és ha az adóbevallásban más adatot szerepeltet, meg is büntethetik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.