Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 24. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Várja a mozi szerelmeseit Pécs

Várja a mozi szerelmeseit Pécs

Hatvan játékfilmmel és számtalan egyéb programmal várják az érdeklődőket a II. CinePécs Filmfesztiválon október 4-e és 10-e között. A Civil Közösségek Háza lesz a központi helyszín, de az Apolló és az Uránia mozikban is lesznek ve

A versenyben tíz dokumentum- és tíz nagyjátékfilm vesz részt. Előbbieknél Szomjas György lesz a zsűrielnök, míg utóbbiaknál Jirí Menzel. Összességében azonban hatvan filmet láthatnak majd az érdeklődők október 4-e és 10-e között, a II. CinePécs Filmfesztiválon. Bemutatják a fesztiválon egyebek mellett a Berlinálén nyertes Méz című filmet, de a Cannesban díjazott Pál Adrienn, az Avatart is legyőző Londoni küldetés, a Philippine Pina Bausch életéről szóló film és Solomon Kapitalizmus című alkotása is szerepel a kínálatban.

A fesztivál Német Filmnapokkal indul, az első napokban a legfrissebb német alkotásokat lehet majd megnézni. A fesztivál egyik érdekessége a Vitézy László és Dárdai István által rendezett Íme a szocializmus című történelmi visszatekintés. Tizenhat olyan magyar filmet vetítenek majd le, amelyek a szocialista időkbe visznek vissza.

A fesztivál végén, október 9-én és 10-én tartják a Filmmaratont, amely már tavaly is nagy siker volt. Lényege, hogy az indulók 24 óra leforgása alatt készíthetik el legfeljebb 3 perces alkotásukat megadott tematikai pontok alapján. Az internetre kell feltölteni a filmeket, és a szavazás is a világhálón zajlik majd. Idén is a New York-i Egyetem Filmintézetének vezetője, Karl Bardosh lesz a zsűri elnöke. Tavaly 25 csapat látott munkához és 17 film el is készült.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton