Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 19. 11:35, csütörtök | Helyi

Városszeretők Győr Társasjáték -sajtótájékoztató

Városszeretők Győr Társasjáték -sajtótájékoztató

Ma délelőtt tartotta az Info- Turbo Kft., a "Városszeretők Győr Társasjáték"sajtótájékoztatóját, a Baross úti Látogatóközpontban.

A "Tanulj játszva!" szlogennel rendelkező társasjáték sajtótájékoztatóját Dr. Bukovics Ádám okleveles építőmérnök, a Széchenyi István Egyetemen főállású egyetemi adjunktusa és Csobayné Pintér Éva a GyereGyőrbe Tematikus séták idegenvezetője tartották.

Kinek és hogyan született meg az ötlete, hogy a Városszeretők Győr társasjátékot megalkossa?

Az én ötletem volt, hogy egy olyan társasjátékot készítsek, ami játszva mutatja be a város értékeit. Számomra nagyon fontos Győr, szeretem a várost. Igazi lokálpatriótának tartom magam. Gyerekkorom óta gyűjtők és olvasok minden Győrrel kapcsolatos kiadványt és érdekességet. Régebben az volt a szándékom, hogy egy új útikönyvet írjak a városról. Innen jött az ötlet, hogy Városszeretők Győr néven egy olyan társasjátékot készítsek, aminek az a célja, hogy játszva ismerhessük meg a város értékeit, műemlékeit, hagyományait, híres személyiségeit és történelmét.

Mennyi idő alatt sikerült az ötlettől a megvalósításig eljutni?

Körülbelül két éve jött a gondolat, hogy egy olyan társasjátékot készítsek, ami játszva ismertet meg Győr értékeivel.

Könnyű dolog manapság társasjátékot készíteni?

Nagyon összetett feladat. Rengeteg akadályt és nehézséget kellett leküzdeni. Ugyanakkor nagyon izgalmas és szép kihívás is volt.

Fontosnak tartja megszerettetni emberekkel ezt az új játékot, miközben az elektronikus világ vonzza a fiatalokat?

Igen. Nagyon fontosnak tartom, hogy a családok és a baráti társaságok és különösen a gyerekek akár ennek a társasjátéknak a segítségével megismerjék és megszeressék Győrt. Éppen ezért a Városszeretők Győr egyik innovatív újdonsága, hogy a hagyományos társasjátékot a digitális világgal ötvözi. A QR-kódok alkalmazásával, mobiltelefon vagy tablet segítségével további érdekességek, fényképek és videók érhetőek el az adott nevezetességről és a játék során extra bónuszok is szerezhetőek. A játékot úgy készítettük el, hogy okos eszközök használatával és azok nélkül egyaránt teljes értékűen élvezhető legyen.

Milyen korosztálynak ajánlja?

A Városszeretők Győr gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sok érdekességgel és meglepetéssel szolgál, minden korosztálynak ajánljuk.

A város felfedezendő értékeit 6 téma köré csoportosítottuk: Történelem, Látnivalók, Kultúra, Oktatás, innováció, Sport, szabadidő valamint Legendák, történetek.

Tervezik a Városszeretők Társasjáték elkészítését más városokról is?

Jelenleg a győri témára koncentrálunk, de terveink között szerepel, hogy más városokra is elkészítsük a társasjátékot.

Hol lehet hozzájutni a játékhoz?

Jelenleg a Baross úton lévő Látogatóközpontban és a Miabaro ajándéküzletében kapható a Városszeretők Győr, ezen kívül a társasjáték honlapján keresztül - varosszeretok.hu- is megrendelhető a társasjáték. De keressük a lehetőségeket, hogy további olyan helyeken is megtalálható legyen a társasjáték, ahol a várost szerető emberek fordulnak meg.

A GyereGyőrbe tematikus városnézések és élményprogramok idegenvezetői
ajánlják a társasjátékot, sétáikon elkérhetik a kedvezményes kupont a játék megrendeléséhez. Akár 20 % engedménnyel megszerezhetik.

Csobayné Pinér Éva idegenvezetőt, a csapat "vezetőjét" kérdeztem.

Hogy kapcsolódnak a GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői a társasjátékhoz?

Idegenvezetőként szenvedélyesen szeretjük megmutatni Győr értékeit és szívesen mesélni róluk. Nagyszerű lehetőségnek tartjuk, hogy egy tartalmas és ugyanakkor szórakoztató játékkal idézhetik fel a séták élményét mindazok, akik lelkesednek az efféle kulturális élményekért és a játékokért. Minden korosztálynak élvezetes, szórakoztató időtöltés, amely a lokálpatriotizmust is erősíti.Sétáinkon új utakat, új élményeket ígérünk és ez az élmény még otthon vagy a baráti társaságokban is folytatódhat egy játék segítségével.


A játék magyar és angol nyelven egyaránt megvásárolható. Az idegennyelvű fordítást egy angol anyanyelvű ember lektorálta.

Társasjáték fotók forrása: http://varosszeretok.hu

A sajtótékoztatóról készült fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.