Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 18. 09:25, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Várpalotai robbanás - Megműtötték a a győri kórházba vitt fiúkat

Várpalotai robbanás - Megműtötték a a győri kórházba vitt fiúkat

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója szerda reggel az MTI-vel.

Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik "tele vannak repeszekkel, szilánkokkal".

Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán robbant fel a robbanótest, és a sérültek 14 évesek.A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Talabér Márta (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.