Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 23. 07:30, hétfő | Belföld

Vásárlói rekordok dőltek meg aranyvasárnap

Vásárlói rekordok dőltek meg aranyvasárnap

Óriási tömeg volt a karácsony előtti utolsó hétvégén a bevásárlóközpontokban, a piacokon és az adventi vásárokban is. Volt olyan áruház, ahol le kellett zárni a parkolót, mert megtelt - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

Csúcsteljesítménnyel zárhatja az évet a magyar kiskereskedelem - jegyzi meg a lap. A rekordlátogatottság a piaci szereplőket is meglepte, akik hétfőn, az ünnepek előtti utolsó beszerzési napon szintén nagy rohamra számítanak.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a magyar kiskereskedelem az uniós átlagot meghaladó mértékben gyarapodik hónapról hónapra.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a lapnak: már biztosnak tűnik, hogy a tavaly decemberben mért 1141 milliárd forintos összforgalom után az idén meghaladja az 1200 milliárdot a háztartások költése az utolsó hónapban.

"Míg korábban úgy számoltak, hogy csak kifejezetten az ajándékokra az idén 100 milliárd forintot fordítanak a magyarok, most már úgy tűnik, erre a célra legalább 110-120 milliárdot költenek decemberben" - fűzte hozzá.

Említette, hogy az üzletek hétfőn utoljára tartanak nyitva a hétköznapi rend szerint, kedden pedig legfeljebb 14 óráig tudnak boltba menni az emberek. Karácsony mindkét napján zárva lesznek az áruházak, péntektől viszont a már megszokott nyitvatartással üzemelnek egészen december 31-éig, amikor 16 vagy 18 óráig lehet vásárolni. Ezt követően január 2-án tér vissza a megszokott kerékvágásba a kiskereskedelem.

Forrás: origo.hu

Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.