Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 08. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vasárnapi zárva tartás: a kisboltok felmentést kapnának

Vasárnapi zárva tartás: a kisboltok felmentést kapnának

A vasárnapi boltzár nem csökkenti érdemben az adóbevételeket és nem okoz nagyarányú leépítéseket sem a gazdasági minisztérium által készített tanulmány szerint - tudta meg az [origo]. A kérdés megosztja a kormánypártokat, egy miniszt

Célegyenesbe kerülhet a vasárnapi boltzárról szóló vita. Az [origo] kormányzati forrásból származó információi szerint elkészültek a Nemzetgazdasági Minisztérium elemzései, amelyek a lépés esetleges hatásait értékelik. Egy, az ügyet ismerő, a neve elhallhatáságt kérő minisztériumi döntéshozó forrás az eredményekről azt mondta, hogy ha a vasárnapi munkavégzés korlátozása nem érinti a szolgáltató- és termelőszektort, csak a kereskedelem egy szegmensét, akkor a gazdasági hatás minimalizálható.

A forrás szerint a tárca hatástanulmányai azt mutatják, hogy az adóbevételek csekély mértékben csökkennének, mert más napokra koncentrálódna a forgalom, az elbocsátások pedig legfeljebb 5 ezer embert érintenének. Az NGM szerint nem szerencsés a boltzárról szóló KDNP-s javaslatban szereplő passzus, amely szerint a meghatározott alapterületű boltok lehetnének nyitva, a tárca szerint szerencsésebb lenne, ha a kis- és középvállalkozások kezében lévő cégek által működtetett egységek lennének a kivételek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár