Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Július 13. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Vaskakas nnepi Játékok Győrben

Vaskakas nnepi Játékok Győrben

A győriek számára igen kedves vaskakas legendát felelevenítő négynapos fesztivált július 15-18. között rendezik a Belvárosban. A rendezvény hivatalos sajtótájékoztatój

A Belváros szinte minden pontja izgalmas programokat tartogat számunkra, miközben a víziszínpadon esténként színvonalas előadásokat láthatunk (ez utóbbiak fizetős programok, a nulladik napi" Macskák előadásra már minden jegy elkelt, és a többi előadásra is fogynak a jegyek!)

A rendezvény keretein belül egy nyertes pályázatnak köszönhetően sétálhatunk a Testvérvárosok utcáján, ahol bemutatkozik Ingolstadt, Erfurt, Poznan, Sindelfingen városa is.

Zugmann Zoltán főszervező kifejtette, a négy nap során gyakorlatilag egy igazi időutazásban lehet részünk Magyar és Török Táborral a Radó szigeten - kézművesekkel, játszóházakkal, vitézlő oskolával, janicsárképzővel, zenészekkel, hagyományőrzőkkel, solymászokkal.

A Xántus Múzeum udvarában középkori falusi környezetben ismerkedhetnek meg a látogatók a A magtól a kenyerig" a kenyérsütés ősi formájával. Ugyanitt vasárnap rendezik meg az v Kakasa" kakasszépségversenyt.

Az óriás varázsszőnyeg különleges helyszínekre repít majd. Minden nap 1-1 varázsszőnyeget", avagy három dimenziós rajzot terítenek ki a Széchenyi térre, melyre ha rááll a fotózkodás élményének adózó látogató, térben és időben egy pillanat alatt - és egy pillanatig a múltba repülhet vissza. A legkisebbek a Tente térben pihenhetik ki a fáradalmakat. A fellépők között olyan együtteseket köszönthetünk, mint a Zuboly zenekar, a Cserefa együttes, a Kutyakölykök, vagy a Strokes.

Kszel Attila szervező elmondta, a Győri Nemzeti Színház több programmal is kapcsolódik a rendezvényhez. A víziszínpadon az Egri Csillagok bemutatója látható majd, a Király utcában, a Végvári Vurstliban szórakozhat, és okulhat a nagyérdemű bámész népség, megismervén a középkori Magyarország dalait, játékait, legendáit. A Belváros több pontján találkozhatunk majd az utcai színjátszókkal, akik a korabeli történeteket, meséket elevenítik meg.

A rendezvény ideje alatt a városban információs pavilonok segítik a nagyérdemű közönség tájékozódását.

A részletes programok és a helyszínek innen letölthetők:

Vaskakas nnepi Játékok 2010.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.