Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 08. 17:42, kedd | Külföld

Vasútállomásból lett szálloda, ahol mindenki kedvére csapolhatja a sört

Vasútállomásból lett szálloda, ahol mindenki kedvére csapolhatja a sört

Elhagyott történelmi vasútállomásokból varázsoltak szállodát három amerikai nagyvárosban.

Az Egyesült Államokban a vasúti közlekedés leépülésével párhuzamosan számos patinás vasútállomás vált feleslegessé. Miközben több épület az enyészeté lett, másikat új funkcióval láttak el, például szálloda lett belőlük.

A USA Today cikke három példát hoz a példaértékű felújítással kombinált funkcióváltásról. Mindhárom egykori állomás tagja a Historic Hotels of America szakmai szervezetnek.

Union Station Hotel Nashville

Üvegkupola és neoromán torony is díszíti az 1900-ban emelt épületet, amelyet 1970-ben mentett meg az enyészettől egy befektetőcsoport. A felújítás eredményeként 1986-ban nyílt meg a hotel az épületben.

Fotó: Union Station Nashville

St. Louis Union Station Hotel

Eredetileg 1894-ben épült utazási központként, később egészült ki a vasútállomással. Egy időben ez volt nemcsak az Egyesült Államok, hanem a világ legnagyobb és legforgalmasabb vasúti terminálja, ahol egyszerre akár 100 ezer ember is megfordult.

Az épület 1978-tól 1985-ig üresen állt, azóta kereskedelmi, vendéglátóipari központként funkcionál, benne az ikonikus szállodával. A hotel 75 eredeti szobáját, amelyben egykor az átutazó vasúti dolgozók szálltak meg, teljes mértékben renoválták. Hamarosan átadják a komplexumban a St. Louis Aquariumot, benne egy óriási cápatartállyal.

Chattanooga Choo Choo

1909 és 1970 között fontos gyűjtő-elosztó pontja volt a dél felé induló vonatoknak a Terminal Station Tennesseeben. Naponta több mint 50 vonatot is fogadott az állomás, aztán 1970-ben bezárták. Helyi befektetők szabadidős komplexumként nyitották meg újra a legendás gőzmozdonyról elnevezve. z épületben kialakított hotel egyik legérdekesebb látnivalója a Chattanooga Choo Choo gőzmozdonyos vonat helyreállított változata.

Fotó: Facebook

Forrás: tuizmus.com

Főkép: St. Louis Union Station Hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak