Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vasúti járőrök próbálják kiszűrni a bűnözőket a Győr és Pápa közö

Vasúti járőrök próbálják kiszűrni a bűnözőket a Győr és Pápa közö

Pápa az első olyan kisváros, amelynek vasútállomásán a jövőben önálló rendőri iroda működik. A vasúti járőrök elsőrendű feladata, hogy a Győr-P&#

Svéd katonákat igazoltattak a pápai vasútállomáson szolgálatot teljesítő járőrök. A papírok ezúttal rendben voltak, de a NATO-légibázis miatt a városban egyébként is fokozott a határrendészeti tevékenység. A vasúti rendőrök a személyszállítás alól ideiglenesen kivont Csorna-Pápa vasútvonal állapotát is rendszeresen ellenőrzik majd.

Töreki Sándor pápai rendőrkapitány:

"Aki elsősorban itt fog szolgálatot teljesíteni, vasúti tiszti végzettséggel rendelkezik, ami, valljuk meg azért, a kollégáink között nem túl gyakori. Innentől kezdve hamarabb és gyorsabban tudomást szerzünk ezekről a dolgokról, és hatékonyabban tudunk reagálni."

A MV-nál is tudnak a szüneteltetett vonalak rongálóiról, de azt mondják, minden elkövető mellé nem tudnak sem pályaőrt, sem rendőrt állítani. A vasúttársaságok védelmi csoportvezetője szerint ipari kamerákat kellene felszerelni, de ezek darabja százezer forintba kerülne.

Széll András védelmi csoportvezető, MV Zrt. Biztonsági Igazgatóság:

"A síncsavarokat ellopják, kábeleket, és főleg ez a veszélyes a különböző kábelrongálások. Légvezetékeket, távközlési vezetékeket rongálnak, s amikor egy-egy ilyen kábelt eltulajdonítanak, vagy megrongálnak, az sajnos több órára is képes akadályozni a forgalmat."

"A MV, az önkormányzat és a rendőrség életében minden ilyen gyorsan valósuljon meg, mint ez az elhatározott döntéstől a megvalósításig" - mondta Kovács Zoltán pápai polgármester. A városvezető adta át a két hónap alatt létrehozott rendőrirodát a pápai vasútállomáson. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az elmúlt évek kormányzati vasútmegszüntetései felett az új kormány nem fog szemet hunyni.

Kovács Zoltán polgármester, Pápa, Fidesz:

"Azt gondolom, hogy át kell tekinteni az összes szüneteltetett vasútvonal helyzetét, és felül kell vizsgálni azokat a döntéseket, ahol ezek jogtalanul kerültek bezárásra."

Csorna és Pápa között három éve szünetelteti a Gyurcsány-Bajnai kormány a személyszállítást. Ezalatt az idő alatt számos vasúti épületet fosztottak ki, s a pályatestet több helyen is megrongálták.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 08:13, vasárnap | Helyi

A Győri Vízisport Egyesület kajak-kenu táborában jártunk

Idén nyáron is szervez napközis kajak-kenu táborokat a Győri Vízisport Egyesület.

2024. Július 28. 07:12, vasárnap | Helyi

Szamárköhögés: javasolják a betegség elleni emlékeztető oltás a várandósoknak

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.