Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Május 03. 14:27, csütörtök | Bulvár

VÉGE! Kulka János befejezte

VÉGE! Kulka János befejezte

Kulka János egyik kollégája árulta el a Borsnak, hogy a színész úgy döntött, nem hosszabbít szerződést a Katona József Színházzal.

Ennek az oka, elmondása szerint egyszerű: még mindig nem tud gond nélkül, a tőle megszokott minőségben beszélni, a szerepekhez nélkülözhetetlen koreográfiát megtanulni.

Kulka Jánosnak 2016 áprilisában volt egy komoly stroke-ja, és a színész azóta is lábadozik, gyógytornásszal, logopédussal készül a visszatérésre, de úgy tűnik, hiába a hosszú küzdelem, döntött. Nem hosszabbít szerződést a Katona József Színházzal.

A Borssal az információt egy neve elhallgatását kérő kollégája osztotta meg, aki azt mondta, „az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített,
a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni.
A betegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa. Mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi, magától elvárt színvonalat produkálni. Mi ennek drukkolunk. A hazai színjátszásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő.”

A Bors azt az információt közölte, hogy Kulka Jánosnak lesz lehetősége a színpadon kívüli szereplésre. Mozifilmekben például utószinkronnal elrejthető az a beszédhiba, amely visszamaradthatott a stroke-ból. Kulka János 2013 óta tagja a Katona József Színháznak, és pályafutása alatt több mint hatvan darabban játszott: volt Hamlet, Mephisto, Lear király és Ványa bácsi is. Eddigi munkásságát a legmagasabb szakmai és állami kitüntetésekkel ismerték el. Jászai Mari-díj, Kossuth-díj, kiváló és érdemes művész. Kulka János a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt - Kulka János Antonio Salieri szerepében Peter Shaffer Amadeus című színművének próbáján a Belvárosi Színházban 2014-ben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).