Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 20. 11:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Vége a válságnak? Egyre többen telepednek le a győri ipari parkban

Vége a válságnak? Egyre többen telepednek le a győri ipari parkban

Nyolc cég 60 ezer négyzetméter területet vásárolt a győri ipari parkban az elmúlt év második felében, ez összességében megfelel az átlagos éves területértékesítésnek - összegezte az elmúlt évi eladásokat a park ügyvezető igazgat

A területértékesítés az év második felében vett bizonyos mértékű lendületet, az első félévre a válsághangulat nyomta rá a bélyegét. A vállalkozások kivártak, a cégek halasztották fejlesztési terveik megvalósítását, jellemezte az eladások időbeli eloszlását az ügyvezető igazgató.

Balogh László szólt arról, hogy az új letelepedők közül többen, köztük a fagyasztottélelmiszer-forgalmazó Matusz-Vad az idén megkezdi beruházását, míg más invesztíciók már folyamatban vannak. Rövidesen elkészül a Síküveg Kft. telephelyfejlesztése, június végén pedig átadják a tervek szerint a műanyag fröccsöntöttalkatrész-gyártó Weis Hungária Kft. új üzemét.

Az ipari parkban már letelepedett, illetve letelepülő vállalkozások eredményes pályázóknak bizonyultak: kilenc cég nyújtott be telephely-fejlesztési pályázatot, s nyert összességében 530 millió forintot az elmúlt évben.

Az ipari parkot működtető kft. fontos ez évi feladata a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldása. Növelni szükséges a víztározó-kapacitást, mivel a nyári rendkívüli csapadékmennyiséggel a rendszer nem tudott megbirkózni. A beruházás előreláthatólag 100-120 millió forintba kerül. Finanszírozására pályázati lehetőségeket keresnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.