Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Május 15. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr - Németh Viktória

Véget ért az Öt egyház ünnepe

Véget ért az Öt egyház ünnepe

Hétfőn zárt a hetedik alkalommal megrendezett Öt templom fesztivál, amely Újváros öt templomának, és a katolikus, református, görög katolikus és a zsidó vallás együttes ünnepe.

A csütörtöktől induló fesztiválon délutánként workshopok, esténként pedig egyedülálló koncertek várták az érdeklődőket. Új helyszínként szerepelt a délutáni programoknak otthont adó Menház, amit éppen 100 évvel ezelőtt kezdett el építeni a zsidó közösség. A szintén újoncnak számító Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornaterme is remek színhelyül szolgált az ott tartott színházi előadásoknak. Hatalmas sikert aratott a Zeneakadémia és a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai közreműködésével létrejött egyházi kórus.

A koncertprogram is számos kuriózummal várta a közönséget. Olyan formációkkal, mint a prágai Művészeti Akadémia egykori hallgatóiból álló Fekete Seretlek, vagy a fesztivál visszatérő vendége a Ferenczi György Rackajam. A fesztivál egyik főszervezője, Borsa Kata elmondta, a rendezvény egyes momentumai elsöprős sikert arattak, ám a szombati programokat beárnyékolta a készülő vihar, ami miatt a fesztiválozók többsége inkább otthon maradt.


Idén először pedig külföldi fesztiválszervezők is városunkba látogattak, hogy részt vegyenek a világon is egyedülálló fesztiválon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.