Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 15. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr - Németh Viktória

Véget ért az Öt egyház ünnepe

Véget ért az Öt egyház ünnepe

Hétfőn zárt a hetedik alkalommal megrendezett Öt templom fesztivál, amely Újváros öt templomának, és a katolikus, református, görög katolikus és a zsidó vallás együttes ünnepe.

A csütörtöktől induló fesztiválon délutánként workshopok, esténként pedig egyedülálló koncertek várták az érdeklődőket. Új helyszínként szerepelt a délutáni programoknak otthont adó Menház, amit éppen 100 évvel ezelőtt kezdett el építeni a zsidó közösség. A szintén újoncnak számító Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornaterme is remek színhelyül szolgált az ott tartott színházi előadásoknak. Hatalmas sikert aratott a Zeneakadémia és a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai közreműködésével létrejött egyházi kórus.

A koncertprogram is számos kuriózummal várta a közönséget. Olyan formációkkal, mint a prágai Művészeti Akadémia egykori hallgatóiból álló Fekete Seretlek, vagy a fesztivál visszatérő vendége a Ferenczi György Rackajam. A fesztivál egyik főszervezője, Borsa Kata elmondta, a rendezvény egyes momentumai elsöprős sikert arattak, ám a szombati programokat beárnyékolta a készülő vihar, ami miatt a fesztiválozók többsége inkább otthon maradt.


Idén először pedig külföldi fesztiválszervezők is városunkba látogattak, hogy részt vegyenek a világon is egyedülálló fesztiválon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.