Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Február 12. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Véget ér a hó uralma?

Véget ér a hó uralma?

Reggel óta már csak Győr- Moson- Sopron megyében esik a hó, ott 9 óra óta 2-7 centiméteres friss hó hullott. Pénteken 7 utat lezártak a hóátfúvások miatt a Nyugat-Dunántúlon, további három szakasz pedig csak egy nyomon járható. A busz

A főutak letaposott havasak, hókásásak, a mellékutak szintén havasak - tájékoztatott a közútkezelő. Több autó megcsúszott, árokba borult, egymásnak ütközött, de személyi sérüléssel járó baleset egyelőre nem történt a Nyugat- Dunántúlon.

A buszok is mindenhol közlekednek, a Balaton és a Kisalföld Volán járatain 10-15 perces késésre lehet számítani, de eddig minden busz elindult. A Bakony Volánnál is csak néhány perces kését ígérnek. A Vasi Volán Mesterháza és Kőszeg között haladó járata reggel nem tudott elindulni egy árokba csúszott autó miatt, de azóta minden busz elindult, 10-15 perces késés azonban előfordulhat. A Zala Volán Zalakaros és Nagykanizsa között haladó busza kora reggel a járhatatlan út miatt kimaradt, azóta itt is mindenhol elindulnak a buszok, legfeljebb negyed órás késés lehetséges.

Győr-Moson-Sopron megyében 15-25, Vas megyében 20-35, Veszprémben megyében 15-25 míg Zala megyében 25-35 centiméter hó esett az utóbbi két napban. A hóátfúvások miatt 7 út járhatatlan, de elzárt település nincs a térségben.

Nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Baglad és Nemesnéd, Söjtör és Tófej, Pális és Edve, Egyházasrádóc és Nagykölked közötti úton, valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint Pápóc és a megyehatár közötti szakasz.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 08:57, szombat | Belföld

Másfél millió diák kezdi meg az új tanévet a köznevelésben és a szakképzésben

Másfél millió diák kezdi meg a tanévet hétfőn a köznevelésben és a szakképzésben, az új nevelési évben a tanulókat és a tanárokat érintően több fontos változást vezetnek be

2024. Augusztus 31. 08:55, szombat | Belföld

Nyolc kastéllyal kezdődik meg a kastélytörvény végrehajtása

2024. Augusztus 31. 08:52, szombat | Belföld

Ukrajna egyelőre folytatja a kőolajszállítást a Barátság vezetéken

Ukrajna a szerződések lejártáig maradéktalanul teljesíti az orosz kőolaj Európába történő tranzitjára vonatkozó kötelezettségeit - helyesbítette Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda tanácsadója pénteken korábbi kijelentését.

2024. Augusztus 31. 08:51, szombat | Belföld

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében

Az MVM Csoport részesedést szerzett a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezőjében, miután pénteken lezárult az MVM Csoport és az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC közötti tranzakció