Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Február 12. 13:40, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Véget ér a hó uralma?

Véget ér a hó uralma?

Reggel óta már csak Győr- Moson- Sopron megyében esik a hó, ott 9 óra óta 2-7 centiméteres friss hó hullott. Pénteken 7 utat lezártak a hóátfúvások miatt a Nyugat-Dunántúlon, további három szakasz pedig csak egy nyomon járható. A busz

A főutak letaposott havasak, hókásásak, a mellékutak szintén havasak - tájékoztatott a közútkezelő. Több autó megcsúszott, árokba borult, egymásnak ütközött, de személyi sérüléssel járó baleset egyelőre nem történt a Nyugat- Dunántúlon.

A buszok is mindenhol közlekednek, a Balaton és a Kisalföld Volán járatain 10-15 perces késésre lehet számítani, de eddig minden busz elindult. A Bakony Volánnál is csak néhány perces kését ígérnek. A Vasi Volán Mesterháza és Kőszeg között haladó járata reggel nem tudott elindulni egy árokba csúszott autó miatt, de azóta minden busz elindult, 10-15 perces késés azonban előfordulhat. A Zala Volán Zalakaros és Nagykanizsa között haladó busza kora reggel a járhatatlan út miatt kimaradt, azóta itt is mindenhol elindulnak a buszok, legfeljebb negyed órás késés lehetséges.

Győr-Moson-Sopron megyében 15-25, Vas megyében 20-35, Veszprémben megyében 15-25 míg Zala megyében 25-35 centiméter hó esett az utóbbi két napban. A hóátfúvások miatt 7 út járhatatlan, de elzárt település nincs a térségben.

Nem lehet közlekedni Karak és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton, Baglad és Nemesnéd, Söjtör és Tófej, Pális és Edve, Egyházasrádóc és Nagykölked közötti úton, valamint a nemeskocsi bekötőn. Egy nyomon járható a Sárvár-Ölbő, a Vönöck és Kemenesmagasi út, valamint Pápóc és a megyehatár közötti szakasz.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.