Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Február 26. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vegetáriánus étrenddel csökkentheti vérnyomását

Vegetáriánus étrenddel csökkentheti vérnyomását

A vegetáriánus étrenden élőknek általában alacsonyabb vérnyomása, ezzel csökken a kockázatuk a különböző szívbetegségek kialakulására is - állapította meg egy új elemzés, amely a témában készült korábbi tanulmányokat vette szemügyre - írja a Active Quote.

Mint ismert, a magas vérnyomás az egyik legnagyobb kockázati tényezője a szívroham, a stroke és egyéb kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának. A kutatás keretében azt vizsgálták, a vegetáriánus étrend befolyásolja-e a vérnyomást. Ennek keretében 7 korábbi klinikai vizsgálat és 32 tanulmány átfogó metaelemzését végezték el.

A vegetáriánus étrend húst nem, de tejtermékeket és tojást tartalmazott. A 'mindenevő' étrenddel összehasonlítva megállapították, hogy a vegetáriánusoknak jelentős mértékben alacsonyabb a vérnyomásuk. Ennek következtében 9 százalékkal volt kisebb a kockázatuk a szívroham és 14-el a stroke miatt bekövetkező halálozásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.