Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 13. 19:36, szerda | Helyi sport
Forrás: CMB CARGO-UNI Győr Női Kosárlabda Klub

Véglegesség vált a CMB CARGO-UNI Győr játékoskerete a 2016/2017-es szezonra

Véglegesség vált a CMB CARGO-UNI Győr játékoskerete a 2016/2017-es szezonra

CMB CARGO-UNI Győr Női Kosárlabda Klubja leigazolta a 21 esztendős Simon Anikót, aki Szekszárdról érkezik a csapathoz.

A négyes poszton bevethető, 178 cm magas kosaras korosztályos válogatott volt, jelenleg az Universiade-válogatott keretének a tagja. Ezzel véglegesség vált a csapat játékoskerete a 2016/2017-es szezonra.

Több kulcsember marad, mégis jelentősen átalakul a csapat kerete a következő bajnokságra. A legutóbb ezüstérmes gárdából távozik a szerb Európa-bajnok Tamara Radocaj, a litván Monika Grigalauskyte, az amerikai Quianna Chaney, a magyarok közül Horváth Lilla, Koch Dóra, továbbá László Boróka.

Továbbra is Győrben folytatja a csapatkapitány Laklóth Anna, marad Varga Zsófia, Horváth Krisztina, Török Ágnes, Kovács Vanessza és Nagy Rebeka, s sikerült újabb egy évre megállapodni a tavalyi szezon egyik legjobbjával, Cyesha Goree-val.

Érkezik az amerikai Briana Kiesel, a WNBA-ben szereplő Dallas Wings elsőszámú irányítója. Két szlovák válogatottal lesz teljes a külföldi kontingens: Marta Paleniková a szlovák ezüstérmes Piestanské Cajky csapatától, azaz Pöstyénből érkezik, míg Zofia Hruscaková a Good Angels Kosice gárdáját hagyja ott a győri kedvéért.

Visszatér Győrbe a 2012-es bajnokcsapat tagja, Simon Zsófia, aki legutóbb az Uniqa-Sopronnal lett aranyérmes az NB I-ben. A magyar magot erősíti a diósgyőri Szabó Petra is.

A vezetőedzővel, Völgyi Péterrel elégedett a klubvezetés, mely a szakember még érvényes szerződését meghosszabbította, így további négy évig marad a csapat élén.

Fűzy András társadalmi elnök így nyilatkozott a változásokról és a jövő évi tervekről: „Az előző két évben a szürke két árnyalata jellemzett bennünket. A szürkeségből előbb egy bronz-, majd egy, általam fehéraranynak nevezett ezüstéremmel tűntünk ki. Ezek mindenképpen pozitív eredmények voltak, s a legutóbbi második hellyel lehetőséget kaptunk arra is, hogy ismét az Euroligában méretessük meg magunkat. Ha van az előző két szezonnak negatívuma, az egyértelműen a nemzetközi szereplés, ugyanis az Európa-kupában a két év alatt egy meccset sem tudtunk nyerni. Azt még nem tudni, hogyan alakul az Euroliga, lehet, hogy selejtezőt kell játszanunk, de megeshet, hogy egyből a főtáblára kerülünk. Ha mégis selejteznünk kell, s ott nyerünk, az nagy siker lenne, ha viszont kikapunk, akkor az Európa-kupában folytatjuk, ahol a cél egyértelműen az, hogy bejussunk a rájátszásba.

A bajnokságban változatlanok a célok.

Nehéz egyelőre jósolni, mert nem tudjuk, a riválisok kikkel erősítenek, milyen kerettel vágnak neki a szezonnak. Ugyanakkor mi mindig úgy megyünk neki a szezonnak, hogy versenyben legyünk az érmes helyekért. Most sem változtatunk ezen az elváráson. Az mindenképpen egyszerűsíti és tervezhetővé, valamennyire igazságosabbá is teszi a bajnokságot, hogy január közepén lezárul az átigazolási időszak, ezt követően indokolt esetben lehet még egy új embert szerződtetni, de olyan már nem fordulhat elő, hogy a rájátszásra valaki lecseréli a légiósait” – mondta végezetül Fűzy András.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.