Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 22. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

„Végre egy értelmes munka” - falfirkát takarítanak minimálbérért

„Végre egy értelmes munka” - falfirkát takarítanak minimálbérért

Tartósan munkanélkülieket foglalkoztatnak egy éven át minimálbérért Pécsett, egy alapítvány segítségével. Graffitiket távolítanak el napi nyolc órában. A jótékonysági szervezet azt is vállalta, hogy egy év után valamennyiüknek tal

A programban nyolc férfi dolgozik, korábban munkanélküliek voltak, valamennyien hátrányos helyzetűek, van köztük olyan, aki hajléktalanként élt. Egy éven keresztül minimálbért kapnak, fizetésüket a Regionális Munkaügyi Központ biztosítja. A dolgozók úgy látják, hogy a sok keresgélés után végre találtak egy olyan helyet, ahol „értelmes dologgal foglalkozhatnak” és emellett hosszabb távra biztosít munkát számukra.

A munkások a falfirkák eltávolítására több speciális takarítási és tisztítási technológiát megtanulnak, az ismereteket pedig azonnal a gyakorlatban alkalmazzák. Pécsett az ország többi nagyvárosához hasonlóan sok a graffiti, a brigád közintézményekről, iskolákról, óvodákról távolítja el a falfestményeket.

A Hátrányos Helyzetű Emberekért Alapítvány elnöke, Szőke Attiláné elmondta: „A program végén az alapítványnak kötelező a résztvevők képességeinek megfelelő munkát találni, tehát ezért mi már most nekiállunk, de leginkább tavasszal, mert a program, jövő nyáron ér véget, nekiállunk különféle munkahelyek feltárására, elsősorban az építőiparban természetesen.”

Az alapítvány szervezésében ez a mostani már a harmadik csapat, mely egy évig graffiti eltávolítással foglalkozik. A munka iránt olyan nagy az igény, hogy az egyik korábbi brigád együtt maradt, önálló céget alapított és tagjai azóta is ebből élnek. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma