Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 29. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír/MTI

Végső búcsút vettek Bicskei Bertalantól, az ETO volt szakmai igazgatójától

Végső búcsút vettek Bicskei Bertalantól, az ETO volt szakmai igazgatójától

A budapesti Farkasréti temetőben csütörtökön délután végső búcsút vettek Bicskei Bertalantól, a magyar futballválogatott korábbi szövetségi kapitányától, a Győri ETO FC egykori szakmai igazgatójától.

Bicskei Bertalan búcsúztatóján családtagjai és barátai mellett számtalan egykori játékostársa, tisztelője, sportbarátja vett részt a Farkasréti temetőben.
Legnagyobb sikerét az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnoki címet nyerő magyar válogatott kapitányaként érte el - az utolsó magyar futballaranyat nyerő együttes nevében Petry Zsolt kapus mondott búcsúbeszédet a temetésen.

A magyar labdarúgás meghatározó személyisége, korábbi szövetségi kapitány súlyos betegség következtében, rövid szenvedés után, 66 éves korában hunyt el július 16-án, szombaton.

Bicskei Bertalan játékosként egyszer szerepelt a nemzeti együttesben, a Bp. Honvéd és az MTK kapusa volt. Edzőként először az ifjúsági válogatottnál dolgozott, amellyel 1984-ben megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot.

Később két különböző időszakban irányította a felnőtt válogatottat, összesen 45 mérkőzésen. Idehaza az MTK, a Bp. Honvéd, a Győri ETO, a Videoton és az Újpest csapatánál tevékenykedett, emellett számos alkalommal vállalt munkát külföldi klubok, válogatottak mellett. Legutóbb Libériában dolgozott.

Bicskei Bertalant, a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.