Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 19. 08:15, csütörtök | Helyi

Vérfürdő a Lapcomnál

Vérfürdő a Lapcomnál

A Vajnához került lapkiadónál hullottak a fejek. A Lapcomhoz a jobboldali médiakörök egyik rég és ismert arca érkezik.

A Borsnál, a Délmagyarországnál és a Kisalföldnél is változások vannak.

Kirúgták a Bors főszerkesztőjét, Szekeres Tamást, valamint a lap Aktuális rovatának vezetőjét, Sal Endrét. Úgy tudni, az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki az Aktuális rovatban dolgozott. Helyettesének Kövess Lászlót, a Sztár rovat eddigi vezetőjét teszik meg, és további átalakulások is várhatóak a lapnál – derült ki egy szerdai értekezleten. A Kreatív úgy tudja: Szekeres Tamás közös megegyezéssel távozik. A lapigazgató, Kiss Eleonóra a helyén maradt.

Nádori Péter, a Lapcom vezérigazgató-helyettese is elbúcsúzott a munkatársaitól, ő a Facebook-oldalán közölte, hogy szeptemberben már kezdeményezte a távozását. A Kreatív szerint stratégiai igazgatóként Élő Gábor érkezik a kiadóhoz a Mediaworks hasonló székéből. Élő korábban a Magyar Időknél, a Magyar Nemzetnél, a közmédiánál és az Echo TV-nél dolgozott. A vállalat vezetőségének tagja marad Györke Zoltán marketing és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Rigó Judit gazdasági igazgató, Kovács Tibor HR igazgató, valamint Szabady Balázs műszaki igazgató.

Szegeden, a Délmagyarországnál ugyancsak értekezletet hívtak össze szerdán délelőttre, és értesüléseink szerint ott bejelentették, hogy mennie kell a megyei lap főszerkesztőjének, Kóti Zoltánnak és helyettesének, Szögi Andreának is. Az új főszerkesztő Bonifert Gábor, helyettese pedig Gidró Krisztina lesz. Bonifert Gábor a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökének kabinetvezetője. A szegedi lapnál 12 óra előtt ért véget az értekezlet, és az újságírói gárdához egyelőre nem nyúltak hozzá.

A Lapcom győri lapjánál, a Kisalföldnél szerda délelőtt nem volt értekezlet, de a Kreatív szerint Nyerges Csaba, a Kisalföld eddigi főszerkesztője is elmegy, utóda főszerkesztő-kiadóvezetőként Garamvölgyi Imre lesz.

A Lapcom Zrt. szeptemberben került Andy Vajnához: az új tulajdonos az ő érdekeltségébe tartozó AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft. lett, amely október elején jelentette be, hogy lezárták az adásvételt.

Andy Vajna érdekeltségébe tartozik a Lapcom mellett valamint az egyre terebélyesedő hálózattal rendelkező Rádió 1 és persze a TV2 Csoport.

Forrás: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense