Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 08. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Veszélybe kerülhet a pécsi ivóvíz

Veszélybe kerülhet a pécsi ivóvíz

Elfogyott a pénz az egykori kővágószőlősi uránbánya víztisztítására – tudta meg a Kossuth Rádió.

Ezért leállhat Kővágószőlős mellett az egykori uránbánya vágataiban keletkezett víz, illetve a zagytározók tisztítása. A 814 millió forintos állami forrás helyett az Országgyűlés az idei költségvetési törvényben több mint kétszázmillióval kevesebbet, mindössze 604 millió forintot különített el erre a célra.

A Kossuth Rádió információi szerint már ez a pénz is elfogyott, s ha változás nem történik, már ebben a hónapban kénytelenek befejezni a munkát. Félő, hogy a tisztítatlanul maradt szennyeződés néhány éven belül veszélyeztetheti Pécs ivóvízbázisát is.

Az államtitkárságok között pattog most a labda, elvileg mindenki támogatásáról biztosította az önkormányzatot – mondta Nagy Csaba pécsi alpolgármester. Hozzátette: egyelőre nincs megoldás, tehát tovább kell dolgozni a probléma rendezésén.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során