Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 11. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Veszélyben a madárparadicsom

Veszélyben a madárparadicsom

Súlyos környezetszennyezés van a Dinnyési-Fertő mellett. Vasútépítésből származó hulladékot helyeztek el egy 11 hektáros területen, ott tankolják az autókat, engedély nélküli tereprendezést végeztek rajta. A terület egy részét a t

 
„A környezetvédelmi területtől 50-100 méterre lévő bekerített földrészben van önkormányzati, állami és magántulajdon. Az önkormányzat a tulajdonosok megkérdezése nélkül adta bérbe telephelynek a területet a vasútépítésben közreműködő cégnek. Kannákból tankolják itt sokszor a teherautókat, vasútépítésből származó hulladékot és sittet raktak le rá, több száz köbméter kavicsot ledepóztak, amit már a gyep is benőtt" - mondta Omischl Mihály, az MSZP gárdonyi szervezetének elnöke.


A területet rendezték, kővel borították és tömörítették az idén, január környékén. Az ingoványos részt megnyomták, ettől a környező pincéket, udvarokat elárasztotta a víz. Nekik körülbelül kétmilliós káruk keletkezett, mert a pincében lévő kazán és az ott tárolt értékes gépek tönkrementek- hangsúlyozta Harmatiné Futó Katalin.


„A területen nincs környezetszennyező anyag. A váltók körüli talaj ott volt, de már elszállították, a többire van engedély. Csak egy olyan rész van ott, ami magántulajdon, azt nem adták bérbe, csak rárakodtak, de ezzel senkit nem sértettek meg, mert az önkormányzat tartotta rendben. Attól pedig, ami ott történt, nem emelkedhetett meg a talajvíz, és már annak rendezésére is ástak egy árkot a házak mögött"- mondta Fekete György, a gárdonyi önkormányzat vagyongazdálkodója.


Igaz, hogy egy helyrajzi szám alatti terület magántulajdon a bekerített részben, de 20 tulajdonosa van, akik ehhez nem járultak hozzá. A környezetvédelmi felügyelőségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy nem adtak engedélyt hulladéklerakásra erre a területre. Egy 2001-ben hozott határozat szerint ezen a részen csak talajvédelmi hatóság engedélyével szabad terepet rendezni, ilyen pedig nem volt - mondta Harmatiné Futó Katalin, aki a felügyelőségtől egy hete azt a tájékoztatást kapta, hogy megindítják a vizsgálatot a környezetszennyezés ügyében.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton