Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2018. Május 08. 07:37, kedd | Belföld

Veszélyes fűszerköményre bukkant a Nébih

Veszélyes fűszerköményre bukkant a Nébih

Áprilisban több mint húsz embert kellett kórházba vinni, mert csattanó maszlaggal szennyezett fűszerköménnyel ízesített ételt ettek egy budapesti étteremben.

Csattanó maszlagot mutatott ki a Nébih az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. által csomagolt több őrölt fűszerköményében is, ezért a hivatal elrendelte a termékek visszahívását.

Az április 25-i atropinmérgezés óta kiemelten foglalkoznak a fűszerkömények bevizsgálásával. A Nébih a honlapján tette közzé azokat a termékeket, amelyekben talált a kábító hatású növényből.

Újra felhívták a vásárlók és a vendéglátósok figyelmét arra, hogy a csattanó maszlag fogyasztása veszélyes, ezért az őrölt köménymag helyett inkább szemes fűszert használjanak.

Mint azt az Origo is megírta, az atropinmérgezés tünetei lehetnek: hallucináció, szapora szívverés és magas vérnyomás. Az étterem egyébként, ahol a betegek ettek a gulyásból, a mérgezéses eset után bezárt.

Forrás: origo.hu

Kép: kamaraonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 17:50, vasárnap | Belföld

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében

Halálra szúrtak egy nőt egy veszprémi gyár öltözőjében vasárnap hajnalban, a gyanúsítottat a közelben elfogták a rendőrök - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

2022. Május 22. 17:49, vasárnap | Belföld

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

2022. Május 22. 11:02, vasárnap | Belföld

Motoros életét mentették meg a rendőrök

Eszméletlen motorost élesztett újra egy tápiószecsői járőrpár Sülysápon. Mire a mentők megérkeztek újra volt szívverése.

2022. Május 22. 08:08, vasárnap | Belföld

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.