Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 11. 17:58, csütörtök | Külföld

Veszélyes, gyerekeknek készült étkészletet hív vissza a Nébih

Veszélyes, gyerekeknek készült étkészletet hív vissza a Nébih

Határérték feletti melaminkioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelmi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből Magyarországra is érkezett.

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait – hívja fel a figyelmet a hivatal honlapján.

Mivel a termékből melamin oldódhat ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott étkészlettel, ne használja azt.

A termék adatai:

A termék márkája: Coffret Vaisselle Bamboo Azur
A termék megnevezése: Bambusz gyermek étkészlet
Tételazonosító: A005510 (kék) és A005511 (barack)
RASFF referenciaszám: 2019.2488

A Nébih a RASFF-rendszeren keresztül értesült az esetről.

A melaminról:

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - pepita.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.