Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 26. 06:19, szerda | Külföld

Veszélyes lehet az óceánban fürdés

Veszélyes lehet az óceánban fürdés

Az óceánban való fürdőzés megváltoztathatja a bőr mikrobiomját, vagyis az emberi testben élő mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszert, és ez jelentősen fokozhatja a bőrfertőzések kockázatát - állítják amerikai kutatók.

A Kaliforniai Egyetem irvine-i campusának (UCI) kutatói tanulmányukban megállapították, hogy mindössze tízpercnyi óceáni fürdőzés is elegendő ahhoz, hogy az emberi bőrön természetes módon jelen lévő baktériumok lemosódjanak, és helyükre az óceánban előforduló baktériumok kerüljenek.

"Adataink elsőként bizonyítják, hogy az óceánvíz megváltoztathatja az emberi bőr mikrobiomjának összetételét" - mondta Marisa Nielsen, aki az Amerikai Mikrobiológiai Társaság (ASM) éves találkozóján ismertette eredményeiket a hétvégén San Franciscóban.

Nielsen hozzátette, korábbi kutatások szerint az emberi bőr mikrobiomja fontos szerepet játszik a humán immunrendszer működésében, és egy egészséges mikrobiom képes megóvni az embert a bőrhöz tapadó kórokozók okozta fertőzésektől.

Forrás: MTI/Hszinhua; origo.hu

Kép: europapont.blog.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.