Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Augusztus 21. 06:15, szerda | Belföld

Veszélyessé vált a Rám-szakadék a hulló kövek miatt

Veszélyessé vált a Rám-szakadék a hulló kövek miatt

Hulló kövek miatt lett veszélyes a Rám-szakadék - írta a szerdai Magyar Hírlap.

A cikkben közölték, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. bejelentette: fokozott óvatosságra inti a kirándulókat sziklaomlás miatt.

Egyelőre nem tartották indokoltnak lezárni a népszerű turistahelyet, viszont a látogatás szabályainak kitáblázásán túl nyomatékosan figyelmeztetik az embereket, hogy csak saját felelősségükre mehetnek végig az úton.

Ennek ellenére minden évben akadnak olyanok, akik nem megfelelő felszerelésben vágnak neki a veszélyes ösvénynek, amely természeti adottságai miatt egyike a legnehezebben járható magyarországi jelzett turistautaknak.

A Rám-szakadékot 50-60 ezer ember keresi fel évről évre.A Magyar Hírlap által megkérdezett szakértő, Maróti Ágnes geológus arra hívta fel a figyelmet, hogy a hegyekből - bár nyugodtaknak látszanak - különböző természeti folyamatok miatt folyton kisebb-nagyobb kövek hullanak le.

Forrás: origo.hu

Kép: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.