Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Október 03. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Veszprémi parádé és fontos siker a Hamburg ellen

Veszprémi parádé és fontos siker a Hamburg ellen

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 2. fordulójában az MKB Veszprém kiváló játékkal fontos győzelmet aratott a jó erőkből álló Hamburg ellen, a vége 33–30-as hazai győzelem lett.

Világválogatottnak is nevezhetjük a Veszprém BL-vendégét, az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat s ezen tornák érmeseit felvonultató, 8.5 millió euróból gazdálkodó HSV Hamburgot. Ezért Mocsai Lajos csapatának a pontszerzéshez is nem csupán bravúrra, egyenesen kisebb csodára volt szüksége.

A találkozónak a későbbi csoportelsőség miatt is nagy jelentősége volt, ezért a vállsérüléséből még csak lábadozó Eklemovics Nikola is leült a kispadra, míg a kapus Dejan Perics már a formáját is visszanyerte a kihagyása után, és ő is helyet foglalt a cserék között.

Marko Vujin már az első félidőben megszórta a Hamburgot, így végig a Veszprém tudott vezetni az első harminc percben, a németek csak egyenlítésig jutottak. 2–2 után sokáig az MKB volt előnyben, Fazekas Nándor ziccereket hárított, de Martin Schwalb időkérése után ismét közelebb jött az ellenfél.

A félidő végére beálló Pérez Carlos rögtön kétszer feliratkozott a gólszerzők közé, de Blazenko Lackovics és Igor Vori révén 10–10-nél megint egyenlő volt az állás. Az utolsó percekben azonban jól élt az emberelőnnyel Mocsai Lajos csapata, így 15–13-s hazai előnynél jöhetett a szünet.

A folytatásban egy hetesnél bejött Dejan Perics is, és rögtön ki is fogta a büntetőt. Vujin és a szintén a padról beálló Gulyás Péter góljával maradt a különbség, Sőt négy találatra is hízott, ami után azonban Lackovic zárkóztatta ismét csapatát.

Vujint megpróbálták emberfogással kikapcsolni, de ezzel sem tudták megtörni a hazaiak lendületét, az MKB ugyanis kettős emberhátrányban is gólt tudott szerezni. Az 53. percben, 30–26-nál időt kértek a vendégek, ám továbbra is idegesek voltak, kapkodtak, így nem lehetett esélyük a szinte izzó csarnokban, amely zengett az „Auf Wiedersehen!" rigmustól.

33–27-es állásnál eldőlt a mérkőzés, a Hamburg csak a különbségen tudott kozmetikázni, így végül csak háromgólos vereséget szenvedett. Utóbbi azért sem mindegy, mert könnyen elképzelhető, hogy a végén a két együttes egymás elleni eredménye dönt majd a csoportelsőség kérdéséről. (Ilyen szempontból kár volt a végén kapott két gólért, Bertrand Gille például a dudaszó pillanatában értékesített egy hosszú indítást, de a győzelem így is nagy fegyvertény a Veszprém részéről.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,