Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Július 19. 09:09, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Veszprémtől Ajkáig egy autó motorterében utazott egy kiscica

Veszprémtől Ajkáig egy autó motorterében utazott egy kiscica

A kölyökmacska előbb egy veszprémi, majd egy ajkai tűzoltó szívét ejtette rabul. A kóbor kalandor teljes illegalitásban utazott a városok között, végül párhuzamos kapcsolatainak lezárásával jó útra tért.

A veszprémi tűzoltólaktanya udvarán fedeztek fel a minap egy keservesen nyávogó, alig néhány hetes, szürke kiscicát. A cica az ügyintézői autók között hűsölt a több mint harminc fokos melegben. A tűzoltók először azt gondolták, az udvaron gyakran megforduló macska kölyke lehet, vagy a közeli házak egyikéből jött át a tűzoltók udvarára, azonban másnap reggel is az autók közül bújt elő. Ételt, italt tettek ki neki, majd kis idő múlva az egyik kolléga szívét is rabul ejtette, aki védelmébe vette, nehogy valaki véletlenül elüsse.
Később viszont hiába hívogatták. Nem sokkal ezután érkezett a telefonhívás az ajkai laktanyából, ahová időközben megérkezett Veszprémből az ellenőrzési szolgálat munkatársa az elektromos autóval. Döbbenten látta, ahogy autója motorteréből keservesen nyávogva kimászott egy nagyon pici, szürke tigriscsíkos macskakölyök.

Ajkán is azonnal jelentkezett egy tűzoltó, hogy hazavinné, ha nem nőtt még nagyon a veszprémi állomány szívéhez, és nem kérik vissza.

Érdekesség, hogy a cica abban a laktanyában kötött ki, ahová annak idején a kis fehér keverék kutya, Buksi, azaz Sugárcső alhadnagy is megérkezett egy forró nyári napon, tizenegy évvel ezelőtt.
A tigriscsíkos kölyökmacska fiú, kertes házban fog élni, és nem egyedüli négylábú lesz a családban.

Fotók: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy és Ajka HTP

Címkék: kiscica, tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.

2024. Február 21. 08:35, szerda | Bulvár

Kocsis Máté: nem figyelte meg a titkosszolgálat Magyar Pétert

Nem folyt titkosszolgálati megfigyelés Magyar Péterrel, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjével szemben

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.