Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2011. Május 18. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Vettel hazánkba látogat, Budapest belvárosában bemutatózik

Vettel hazánkba látogat, Budapest belvárosában bemutatózik

A Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt másfél hónappal nálunk száguld a világbajnok. Sebastian Vettel ezúttal nem a világ leggyorsabb F1-es pilótáival méri össze a gyorsaságát, hanem Budapesten, a belváros szívében a Red Bull-istálló e

Úgy kezdődött, hogy Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója szerette volna valamilyen formában visszahozni Magyarországra a Red Bull Air Race-t és a légi parádét, amely kísérte.

A tárgyalások már szeptemberben elkezdődtek, s mostanra vált biztossá, hogy újra láthatjuk a Duna fölött többek között Besenyei Péter műrepülő-világbajnokot vagy éppen Hannes Archot, az Air Race korábbi győztesét – igaz, nem az eddig megszokott keretek között, viszont a lenyűgöző Red Bull légiflotta kíséretében.

„Az volt a terv, hogy minél több rangos sporteseményt rendezzünk – mondta Balogh Gábor. – A sportszakmai szempontok mellett pedig – amelyek számomra a legfontosabbak – van turisztikai vetülete is a júniusi eseménynek, hiszen egy ilyen rendezvényre nagyon sokan kíváncsiak. Ráadásul a belváros szívében, a történelmi épületek előtt zajlik majd a show. Az eseményt a Hungaroring Sport Zrt. szervezi, s Gyulay Zsolt vetette fel az ötletet, mi lenne, ha nemcsak légi parádé, hanem autós bemutató is lenne, így került egy kalap alá repülő és versenyautó, amely így együtt már igen nagy médiaértéket képvisel. Nem beszélve arról, hogy ha az aktuális Formula–1-es világbajnok tart bemutatót nálunk a Magyar Nagydíj előtt, az hatalmas sportszakmai siker is.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.