Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 01. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Vettel nyerte meg az időmérőt a Hungaroringen

Vettel nyerte meg az időmérőt a Hungaroringen

A Formula–1-es világbajnokság Magyar Nagydíjának időmérő edzésén a legjobb időt a német Sebastian Vettel érte el a legjobb időt, megelőzve csapattársát, Mark Webbert, valamint Fernando Alonsót.

 

Q1

 

A jubileumi 25. Magyar Nagydíj kvalifikációja úgy indult, ahogy a szabadedzések alakultak, a Red Bullok villámgyorsan az élre álltak.



Egy perccel az első etap vége előtt Rosberg, Button és Schumacher is a kiesés elkerüléséért küzdött (a 16-18. helyen), ám a hajrában ez végül mindhármuknak sikerült, így fellélegezhettek az értük szorítók. Kobajasi ugyanakkor már az első szakasz után búcsúzott, miután az utolsó körén feltartotta Chandhok.


Q2



A folyatatásban először Massa hajtott az aszfaltcsíkra, 1:21.417 perces idejét előbb csapattársa, Alonso, majd Webber is megjavította.



Vettel szinte egyből az ausztrál köre után elsőként került 1:20 alá, sőt idején tovább javított (1:19.573 - egy ezreddel volt jobb, mint délelőtt), a harmadik helyen lévő Alonso már több mint egy másodperccel maradt el a német mögött.



A szuperlágy gumikeverékkel próbálkozó Button mindössze a 8. helyet érő idővel jelentkezett, a vele ellentétben kemény keveréken köröző Hamilton a 6. helyen állt 7 perccel az etap vége előtt.



Webber egy perccel a szakasz vége előtt a lágyabb keveréken 1:19.531-et ment, de az igazi érdekességek a hátsóbb régióban voltak, az utolsó körét csúnyán elrontó Button 17 ezreddel lemaradt a továbbjutó Hülkenberg mögött, míg Schumacher mindössze a 14. helyről indulhat holnap.



Nagy meglepetésre Petrov a negyedik helyen zárta a második időmérő részt, valamint talán még nagyobb megdöbbenést keltett, hogy De la Rosa is beférkőzött az első tízbe.



Q3



A záró szakaszban Alonso a hétvége során először került 1:20 alá (1:19.987), Massa csaknem fél másodperccel lassabban ért körbe.



A ferrarisok öröme azonban nem tartott sokáig, öt perccel a leintés előtt előbb Webber (1:19.184), majd Vettel is borzalmasan erős kört teljesített (1:18.773), gyakorlatilag kibérelve a Red Bullnak az első sort.



Bár az utolsó másodpercekben még mindenki próbált javítani idején, lényegi változás nem történt, a két Red Bull mögött a két Ferrari végzett.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.