Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Június 06. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Vigyázzunk a virágokra

Vigyázzunk a virágokra

Befejeződött a győri virágosítás, a Győr - Szol szakemberei néhány hét alatt 75 ezer egynyári virágot és további 1500 darab muskátlit ültettek el a város közterületein a virágágyásokba.

Kivirágzott a Városháza és a Megyeháza előtti tér, az Eötvös és a Honvéd liget, a Bisinger és a Batthyány park, de a Radó - sziget is valósággal virágba borult.

A teljesen kivirágzott Radó - sziget. Itt a Rába két ága között elterülő festői környezetben is megteltek a virágágyak. Színesebbnél színesebb növények, művészi kompozícióban. Város szerte 75 ezer egynyári virág plusz még 1500 darab muskátli díszíti a közterületeket. A z ültetés végeztével mostantól a gondozásé a fő szerep.
Évek óta gondot okoz a viráglopás is. A szolgáltató ezzel nem igazán tud mit kezdeni, hiszen mint mondják, minden növény mellé nem állíthatnak biztonsági őrt. Ezért a társaság azt kéri minden győritől, hogy ha lehet, figyeljenek oda a virágokra és segítsék a több tízezernyi dísznövény megóvását.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?