Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. December 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Vigyázzunk az adventi időszakban

Vigyázzunk az adventi időszakban

Megyénkben évente átlagosan kétszázhatvan lakástűz keletkezik, idén eddig már kétszázharmincnyolc esetben riasztották a tűzoltókat kigyulladt lakóépületekhez. Ez egy évben az összes tűzeset harminc százalékát teszi ki.

Ebben az időszakban fő veszélyforrásnak számít az adventi koszorú – hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem. Fontos, hogy ügyeljünk a megfelelő koszút válasszunk, ami rendelkezik fém alátéttel és figyeljünk rá, hogy soha ne hagyjuk felügyelet nélkül az égő gyertyákat. Ne tegyük éghető dolog közelébe, mert a tűz könnyen átterjedhet a lakásban lévő gyűlékony anyagokra, amiből nagyobb baj is lehet.

Szintén ilyen veszélyforrás a karácsonyfa, ami a fűtött lakásban nagyon hamar kiszárad, ezért könnyen kigyulladhat. Csillagszótót ne tegyünk rá és igyekezzünk olyan helyre rakni a fát, ami messze van a tűtőtesstől. Az égősorokat és fényfüzéreket kizárólag megbízható helyről szerezzük be.

A sütés vagy főzés köben pedig ne feledkezzünk meg a készülő ételekről. Ha tűz keletkezne az égő olajra vagy zsírra öntött víz gőzzé alakul és kirobbantja az égő zsiradékot az edényből, ami meggyújt mindent maga körül és súlyos égési sérüléseket is okoz. Víz helyett fedjük le egy fedővel és zárjuk el a tűzhelyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.

2024. Május 15. 07:13, szerda | Helyi

Vedd elő a színest!

Rajzolj és nyerj a MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatán, melynek témája a biztonságos közlekedés.